Vaffel vs. kake – Sjokoladevaffelkake

Vaffel vs. kake – Sjokoladevaffelkake er kanskje ikke den nyeste varianten av vaffel du vil finne her på bloggen. Jeg har tidligere delt en sjokoladevaffel her inne, men disse sjokoladevaffelkaken er den saftige sjokoladekaken med ingefærøl.

Visste du at jeg har en vaffelblogg hvor jeg samler alle vaffeloppskriftene mine? Bloggen heter Vaffelkos. På denne bloggen kan du også dele din(e) favorittoppskrift(er) på vaffel. Send inn oppskrift og bilde, og jeg publiserer dette for deg.

Ca. 16 sjokoladevaffelkaker lagde jeg av

 • 200 g smeltet smør
 • 200 g smeltet melkesjokolade
 • 200 g brun farin
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 egg
 • 2 eggeplommer
 • 250 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 30 g bakekakao
 • 2 dl ingefærøl eller cola om du ønsker å prøve det

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Pisk farinen, vaniljesukker og egg + eggeplommer lyst og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og ingefær eller cola) om hverandre.

Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.

Disse ble servert med pisket krem, banan i biter, jordbær, sjokoladesaus og sjokosmell, og det ble en liten fest i munnen min 🙂

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk