Smashing festkake er en mektig og god sjokoladekake. Denne kaken har jeg tatt utgangspunkt i en annen kake fra bloggen. Den kaken er lagd i en liten form, så oppskriften er doblet med noen justeringer og formen jeg nå har brukt er 24 cm.
Smashing festkake startet med å se litt susselig ut, men etter en tur på butikken, fant jeg noen sjokoladedekte nøtter som jeg bygget videre med. Da alle bildene var tatt, så jeg plutselig at jeg hadde glemt å ha på den smeltede sjokoladen (som allerede stod klar på kjøkkenet), for den dryppende effekten langs kanten på kaken. Dermed måtte jeg ta noen flere bilder.
Pynt favorittkaken din på denne måten, eller bruk oppskriften nedenfor.
Smashing festkake i en 24 cm form er laget av
- 200 g smeltet smør
- 100 g hvit kokesjokolade
- 200 g 70% kokesjokolade
- 4 egg
- 4 eggeplommer
- 240 g brun farin (den fuktige typen)
- 260 g hvetemel
- 20 g bakekakao
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 3 dl kefir
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet.
Pisk ett, eggeplommer og brun farin godt. Tilsett det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) og det våte (kefir og sjokoladesmør) om hverandre.
Ha røren i en bakepapirkledd form (både bunn og kanter) og stek midt i ovnen på 170 grader i ca. 55 minutter.
Sjokoladekremen til smashing festkake er laget av
- 200 g smeltet lys kokesjokolade (over vannbad)
- 300 g romtemperert smør
- 2,5 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 60 g bakekakao
- 600 g melis
Smelt sjokoladen over vannbad.
Pisk smør, kremfløte, vaniljesukker, bakekakao og halvparten av melisen godt. Tilsett deretter resten av melisen. Ha til slutt i den smeltede sjokoladen.
Annet som ble brukt til denne smashing festkaken
- 2 poser smash
- Peanøtter med salt
- Sjokoladedekte peanøtter
- 70% kokesjokolade til dryppeffekten
Jeg delte kaken i tre lag. I det nederste laget fordelte jeg knust smash. I det mellomste laget fordelte jeg hakkede peanøtter. En liten kommentar til dette: Knus smash i kremlaget blir mykt neste dag. Anbefaler derfor å gjøre dette samme dag som kaken skal på bordet.
Festkaken er toppet med smash og sjokoladedekte peanøtter. Rundt kanten nede på kaken har jeg brukt hakkede peanøtter.
Lag ev. dryppeffekt med smeltet sjokolade på slutten. Dette gjør du ved å ha sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og ha sjokoladen innimellom pynten langs kanten av kaken. Det skal ikke så mye til, så prøv deg forsiktig fram.
Lag ev. en Pavlova av eggehvitene du får til overs, pikekyss eller kanskje makroner som du kan pynte kaken med. Mulighetene er mange.
Kakedekorasjon / Kaketopp / Cake Topper
Av og til kan en Cake Topper / Kaketopp utgjøre hele forskjellen på en kake. Jeg selger kaketopp til kaker, og du kan lese mer om hvordan stase opp kaken din på denne siden.