Proseccovaffel – Vaffel med Prosecco

Proseccovaffel – vaffel med Prosecco måtte bare prøves ut når jeg først hadde begynt å tenke på det.

Spørsmålet som jeg ikke kan svare på, er om alkoholen fra Proseccoen forsvinner under stekingen i vaffeljernet. Jeg velger derfor legge denne vaffelen i kategorien Voksenvaffel, Festvaffel eller kanskje Jentekveldvaffel.

10 Prosecco-vaffel eller vaffel med Prosecco om du vil, er laget av

  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 g gresk yoghurt med vaniljesmak
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl Prosecco

Det finnes x-antall måter å piske sammen en vaffelrøre på.

Denne røra, pisket jeg egg, sukker og vaniljesukker godt. Deretter hadde jeg i yoghurten og smeltet smør, før hvetemel og bakepulver. Proseccoen ble hatt i røra til slutt.

Jeg lot røra svelle i 30 minutter før vaflene ble stekt.

Proseccovaffel nytes med jordbær friske og/eller syltetøy og krem, og et glass Prosecco.
Om du skulle få lyst til å sette et ekstra festpreg på vaffelbordet, tenker jeg det også ville passe fint med pikekyss til disse vaflene.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk