Proseccovaffel – vaffel med Prosecco måtte bare prøves ut når jeg først hadde begynt å tenke på det.
Spørsmålet som jeg ikke kan svare på, er om alkoholen fra Proseccoen forsvinner under stekingen i vaffeljernet. Jeg velger derfor legge denne vaffelen i kategorien Voksenvaffel, Festvaffel eller kanskje Jentekveldvaffel.
10 Prosecco-vaffel eller vaffel med Prosecco om du vil, er laget av
- 3 egg
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 350 g gresk yoghurt med vaniljesmak
- 50 g smeltet smør
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 dl Prosecco
Det finnes x-antall måter å piske sammen en vaffelrøre på.
Denne røra, pisket jeg egg, sukker og vaniljesukker godt. Deretter hadde jeg i yoghurten og smeltet smør, før hvetemel og bakepulver. Proseccoen ble hatt i røra til slutt.
Jeg lot røra svelle i 30 minutter før vaflene ble stekt.
Proseccovaffel nytes med jordbær friske og/eller syltetøy og krem, og et glass Prosecco.
Om du skulle få lyst til å sette et ekstra festpreg på vaffelbordet, tenker jeg det også ville passe fint med pikekyss til disse vaflene.