Tzatziki måtte også til for å få den greske følelsen til Hamburgern med fetaost (idé her) som jeg lagde her om dagen.
En ting som er viktig når man lager Tzatziki er avrenning. Agurkavrenning og yoghurtavrenning, og jeg har nå lært at det er veldig lurt å lage Tzatzikien noen timer før den skal nytes, slik at den blir den kremete gode konsistensen vi liker.
Jeg lagde denne 1 time før vi skulle spise. Agurkene ble satt til avrenning, før jeg blandet dem med uavrent gresk matyoghurt, med det resultatet at den ble tynnere enn det jeg hadde ønsket.
Altså, neste gang jeg lager denne skal jeg lage den dagen før, og la den stå til avrenning lenge.
Til denne Tzatzikien brukte jeg
- 200 gr gresk matyoghurt
- 100 gr revet og avrent agurk (den veide altså mer før jeg satte den til avrenning)
- 2 fedd hvitløk (6 gr)
- litt frisk gressløk
- smak til med salt
Anbefaler å lage denne dagen før, eller senest på morgenen den dagen den skal spises og så settes til avrenning, for å få den tykk og kremete.