Toves kebab

Det er ikke alltid like lett å komme på hva man skal lage til middag, og da er det ekstra morsomt når noen i huset kommer med forslag, bare fordi jeg skal få noe nytt å skrive om. Når jeg tenker over forslaget, kan det nok godt hende det var en baktanke med det, for da ville jo denne «noen» få livretten sin til middag på en helt vanlig tirsdag… 🙂

Forslaget var kebab, og spenningen var stor til om jeg skulle klare å lage en god en.

Når jeg etter to fulle timer på kjøkkenet får følgende tilbakemelding; «Denne var supergod!», ja da kan jeg si meg fornøyd.

Til kebaben lagde jeg 10 brød, og til disse brukte jeg oppskriften jeg la ut på Luftige Franske Brioche. Oppskriften ble halvert, og brødene ble klappet så flate som mulig før jeg satte dem i ovnen. De ble stekt på 200 grader i 12 minutter. Oppskriften finner du her.

Jeg valgte å bruke lammekjøtt, og til ca. 8 porsjoner (kommer an på hvor mye kjøtt man har i brødet) brukte jeg

  • 1 140 gr lammekjøtt (rent kjøtt)
  • 4 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 chilipepper
  • olivenolje
  • salt
  • krydder

Først lagde jeg deigen til brødene og satte den til heving.

Deretter ble lammekjøttet skjært i tynne strimler/biter. Dette ble så blandet godt med olivenolje og 3 oppskjærte løk, og satt til godgjøring.

Mens deigen stod til heving og kjøttet til godgjøring hakket jeg den siste løken, hvitløksfeddene og chilien, så dette skulle være klart til kjøttet skulle stekes.

Når første runde med brød var ferdig stekt, og andre runde klappet og klare til steking (200 grader i 12 minutter), stekte jeg løk, hvitløk og chili i ca. 3 minutter. Og mens siste brett med brød stod i ovnen, stekte jeg kjøttet (uten løken det har godgjort seg sammen med) sammen med den løken, hvitløken og chilien. Kjøttet ble krydret med salt, grillkrydder og pasta basilico. Sikkert en rar mix av krydder for noen, men det bryr vi oss ikke noe om. I hvert fall ikke når kebaben falt så godt i smak.

Jeg serverte dette med spinat, crispi salat, tomat, dressing og fetaost.

Egenlagd kebab

Egenlagd kebab

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk