Ostesmørbrød med plommechutney

Fetere ostesmørbrød enn dette har ikke jeg lagd før…

Inspirasjonen til dette ostesmørbrødet kom etter å ha sett på matprogrammet «The Fabulous Baker Brothers» på TLC. De lagde ostesmørbrød med andre ingredienser enn meg, men komposisjonen av ristet brød, smeltet ost, ostesaus og plommechutney var lik.

Etter å ha sett programmet og bestemt meg for at jeg ville lage dette, brukte jeg noen minutter foran ostedisken før jeg klarte å bestemme meg for hvilken ost jeg ville bruke. Etter at det var bestemt, måtte jeg tenke igjennom hva jeg ville erstatte ølen som de hadde brukt i ostesausen med.

Jeg tok en ganske enkel avgjørelse, som igjen bidro til et mektig ostesmørbrød. Ikke at det ikke var godt, men man ble ganske fort mett av dette. 🙂

Neste gang bytter jeg ut fløten med melk…

Til ca. 6 ostesmørbrød eller 12 halve (et halvt kan brukes som forrett) brukte jeg

 • 6 skiver grovt speltbrød
 • 18 skiver ost (fyldig Norvegia)

Dette stekes i ovnen på 200 grader til ønsket sprøhet, mens du lager plommechutney og ostesaus. Ha gjerne alt ferdig kuttet og oppmålt på forhånd før brødskivene settes i ovnen, så slipper de å bli kalde mens de venter på at du skal bli ferdig med chutney og saus.

Plommechutney

 • 5 plommer i biter (plommene bør være litt faste i «fisken»)
 • 1 ts revet ingefærrot (ville brukt 2 ss hvis det ikke hadde vært for uhellet med rivjernet…)
 • 2 ss brunt sukker
 • 3 ss hvitvinseddik

Dette surres i en stekepanne eller liten kjele (med teflonbunn) i ca. 10 minutter.

Ostesaus

 • 25 gr smør
 • 20 gr mel
 • 1 dl fløte
 • 80 gr Castello med hvitløk (økologisk smøreost). Denne kan byttes ut med andre smøreoster med ønsket smak.
 • 20 gr basilikum (hakket)
 • 2 klyper salt

Smelt smøret i en stekepanne og rør melet inn i dette. Tilsett fløten og rør godt. Deretter rører du inn osten, basilikum og salt. Jeg lot dette stå og putre litt, og det var kanskje her jeg gjorde litt feil, for nå begynte sausen å skille ut fett. Ønsker man et skikkelig fett ostesmørbrød, gjør jo ikke dette noen ting, men neste gang bytter jeg ut fløten med melk.

 

Ostesmørbrød med plommechutney

Ostesmørbrød med plommechutney

Ostesmørbrød med plommechutney

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk