Toves groviser – grove cookies

Toves groviser – grove cookies

Disse grovisene ble til etter at jeg fikk en vertinnegave i slutten av februar. Gaven var grove cookies, og dermed ble lysten til å lage mine egne groviser til.
De som kjenner meg godt, vet at jeg liker å servere groviser i andre versjoner enn sånne som denne utgaven på fatet, men det begynner å bli en stund siden sist nå, og med alderen glemmer man jo så fort… 🙂

Disse grovisene har surret i hodet mitt siden da, og i dag ble de endelig prøvebakt. Fornøyd jeg deler med deg.

Toves groviser – grove cookies (ca. 20 groviser) ble lagd av
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 egg
  • 200 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g finhakkede mandler (med stavmikser)
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 100 g sammalt rugmel grovmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 120 g brunost i biter (fløtemysost)
  • 80 g tørkede tranebær hakket i mindre biter

Jeg hadde alt foruten brunost og tranebær i bollen til kjøkkenmaskinen og blandet dette godt. Når dette var ferdigblandet, rørte jeg inn tranebær og brunostbiter i for hånd.
Røra ble satt i kjøleskapet for å stivne, og jeg lot den stå i en time.

Jeg fordelte røra med spiseskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Husk å ha litt mellomrom mellom dem, da de blir større i løpet av steketiden. Grovisene er myke når du tar dem ut av ovnen og så stivner de etterhvert som de avkjøles.

Toves groviser – grove cookies Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. Steketiden er avhengig av størrelsen på grovisene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?