Toves groviser – grove cookies
Disse grovisene ble til etter at jeg fikk en vertinnegave i slutten av februar. Gaven var grove cookies, og dermed ble lysten til å lage mine egne groviser til.
De som kjenner meg godt, vet at jeg liker å servere groviser i andre versjoner enn sånne som denne utgaven på fatet, men det begynner å bli en stund siden sist nå, og med alderen glemmer man jo så fort… 🙂
Disse grovisene har surret i hodet mitt siden da, og i dag ble de endelig prøvebakt. Fornøyd jeg deler med deg.
Toves groviser – grove cookies (ca. 20 groviser) ble lagd av
- 100 g romtemperert smør
- 2 egg
- 200 g brun farin
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g finhakkede mandler (med stavmikser)
- 100 g lettkokte havregryn
- 100 g sammalt rugmel grovmalt
- 1 ts bakepulver
- 120 g brunost i biter (fløtemysost)
- 80 g tørkede tranebær hakket i mindre biter
Jeg hadde alt foruten brunost og tranebær i bollen til kjøkkenmaskinen og blandet dette godt. Når dette var ferdigblandet, rørte jeg inn tranebær og brunostbiter i for hånd.
Røra ble satt i kjøleskapet for å stivne, og jeg lot den stå i en time.
Jeg fordelte røra med spiseskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Husk å ha litt mellomrom mellom dem, da de blir større i løpet av steketiden. Grovisene er myke når du tar dem ut av ovnen og så stivner de etterhvert som de avkjøles.
Toves groviser – grove cookies Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. Steketiden er avhengig av størrelsen på grovisene.