Luftige skumtopper

Luftige skumtopper – Den mislykkede kaken i helgen resulterte i en dessert og litt eksperimentering.

Eksperimenteringen bestod av en pk. jordbærgele og stivpiskede eggehviter. Da jeg for n’te gang kom over en gelepakke (pulver) i kjøkkenskapet på hytta, slo det meg at jeg kunne prøve denne på en ny måte. Hvorfor gjøre som det står på pakken…?

Hvor mange topper du får av denne oppskriften, avhenger av størrelsen du lager på dem.

Hva kan de brukes til? Spise som de er, kakepynt eller kanskje lage den som en kokosbolle; ha kremen på en kjeks og helle over smeltet sjokolade og kanskje med et jordbær inni (nok en ting som må testes ut).

Konsistensen med 5 eggehviter ble litt klissete, men allikevel fast nok til å ta i hånda og spise. Den blir nok fastere i fisken om du bruker 4 eggehviter.

ca. 40 luftige kremtopper med jordbærgele ble lagd av

  • 5 eggehviter
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 pk jordbærgele (pulver)

Pisk eggehviter og sukker stivt. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme og ha deretter litt og litt sukker i. Når eggehviten begynner å stivne, koker du opp vannet. Ta kjelen til siden og rør inn gelepulveret. Rør godt. Når dette begynner å tykne (det skjer ganske raskt), helles blandingen i marengsen mens kjøkkenmaskinen fortsatt går. Jeg helte den i marengsen i en tynn stråle.

Fordeles på et bakepapirkledd underlag. Strø litt siktet potetmel eller maizena over og sprøyt toppene på. Melet gjør at toppen lettere slipper taket.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk