Suksessterte
Tallkake til jubilanten

Suksessterte som tallkake til jubilanten, skulle vise seg å bli en suksess… 🙂

Svigermor ble feiret i helgen, og i den anledning ble jeg spurt om jeg kunne ta med en kake til jubilanten. Jeg lar meg ikke be to ganger når det kommer til å ha med kake, i hvert fall ikke om jeg kan ta med en kake som kan generere et nytt innlegg her inne.

Jeg har ikke laget suksessterte i langpanne før, og funderte litt på mengde røre før jeg satte i gang. Jeg tok utgangspunkt i denne suksessterten som jeg har delt tidligere.
Kakebunnen ble litt tynn, og skal jeg gjøre denne varianten en gang til, kommer jeg til å øke mengden ingredienser i røra.

I og med at kaka skulle stå fremme en stund, ønsket jeg å justere kremen ut fra det, sånn at den ikke ville smelte så fort. Jeg valgte derfor å bruke gelatin og Philadelphia i kremen. Man kan klare seg med bare gelatin, men jeg var allerede innstilt på å prøve med Philadelphia, og dermed ble dette testet. Noen vil sikkert få bakoversveis over dette, men kaken og kremen ble god, og du skal ikke se bort fra at jeg velger å gjøre det igjen.

Oppskrift på suksessterte som tallkake

 • 500 g mandler (ristede og med skall på)
 • 200 g sukker
 • 200 g melis
 • 3 ts vaniljesukker
 • 10 eggehviter

Rist mandlene på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 150 grader i 15 – 20 minutter. Avkjøles.
Mal mandlene med stavmikser eller kvern.

Pisk eggehvitene til luftig marengs med sukker, melis og vaniljesukker. Eggehvitene piskes til de skummer, og så har du i sukker, melis og vaniljesukkeret litt og litt.

Vend inn mandlene når marengsen er ferdig. Røra skal være av mere flytende marengs-mandel-blanding enn en stiv blanding (om du skjønner). Er røra for stiv, kan dette lett fikses ved å røre for hånd i røra til den endrer konsistens.

Kle langpanna med bakepapir. Kaken ble stekt midt i ovnen på 170 grader i 45 minutter.

Kremen er laget av

 • 3 plater gelatin
 • 2 dl kremfløte
 • 200 g sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • 4 eggeplommer
 • 200 g smør i biter
 • 200 g Philadelphia Naturell (ikke lett)

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker under omrøring. La det koke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Når alle eggeplommene er innrørte, setter du kjelen på varmen igjen og rører under oppvarming til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn gelatinen, før du til slutt rører inn litt og litt av smøret.
Settes kaldt.
Pisk inn Philadelphia i den kalde kremen. Settes kaldt igjen sånn at kremen setter seg.

Jeg serverte med ristede mandelflak, bringebær og sjokoladepynt. I tillegg pyntet jeg med roseblader og sjokolade- og mandelkuler (se nedenfor).

Etter å ha skjært ut tallene, hadde jeg 320 gram kake som jeg kunne lage sjokoladekuler av.

15 sjokolade- og mandelkuler er laget av

 • 320 g kake
 • Melkesjokolade eller annen ønsket sjokolade til å dyppe kulene i

Smelt sjokoladen over vannbad.

Lag kuler og dypp dem i sjokoladen. Settes kaldt.

Jeg brukte avklippede papirsugerør som støtte til plasten som dekket kaken under transporten fra hytta til festlokalet. Kakefatet jeg har valgt å bruke, er for stort til et vanlig kjøleskap, så skal jeg fortsette med disse tallkakene, må jeg finne en annen løsning.
Kom gjerne med kakefatforslag om du har noen.

Suksessterte - tallkake - festkake - kake til jubilanten - Tove Holter - Idéfull

Suksessterte - tallkake - festkake - kake til jubilanten - Tove Holter - IdéfullSuksessterte - tallkake - festkake - kake til jubilanten - Tove Holter - Idéfull

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk