Her kommer det noen veldig gode vafler, som definitivt viser seg fra sin beste side når de er varme. Er vaflene kalde, kan de varmes opp igjen i vaffeljernet, brødristeren eller i komfyren.
Kefirvafler med mandler ble til av det som var å finne i skapet, eller rettere sagt, det som ikke var å finne i skapet på hytta = mel. Mandler og havregryn ble dermed redningen for det vaffelsultne hyttefolket.
Ca. 10 plater kefirvafler med mandler ble laget av
- 3 egg
- 3 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g mandelmel (fant en pose mandelmel i skapet) eller malte mandler
- 100 g lettkokte havregryn
- 3 dl kefir
- 3 ss smeltet smør
Smelt smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk inn resten av ingrediensene.
Dette ble en litt tynn røre, men etter å ha stått på kjøkkenbenken for svelling i 1 time, var jeg fornøyd med konsistensen.
Stekes og nytes varme.