Vaffel – Kefirvafler med mandler

Her kommer det noen veldig gode vafler, som definitivt viser seg fra sin beste side når de er varme. Er vaflene kalde, kan de varmes opp igjen i vaffeljernet, brødristeren eller i komfyren.

Kefirvafler med mandler ble til av det som var å finne i skapet, eller rettere sagt, det som ikke var å finne i skapet på hytta = mel. Mandler og havregryn ble dermed redningen for det vaffelsultne hyttefolket.

Ca. 10 plater kefirvafler med mandler ble laget av

  • 3 egg
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g mandelmel (fant en pose mandelmel i skapet) eller malte mandler
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 3 dl kefir
  • 3 ss smeltet smør

Smelt smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk inn resten av ingrediensene.

Dette ble en litt tynn røre, men etter å ha stått på kjøkkenbenken for svelling i 1 time, var jeg fornøyd med konsistensen.

Stekes og nytes varme.

Kefirvafler med mandler - vaffelkos - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?