Sprø eplekake i liten langpanne

Eplekake er for mange et «må ha» om høsten. Også for meg. Denne oppskriften på sprø eplekake i liten langpanne er mamma sin. Opprinnelig bakt i rund form, men nå baker jeg eplekaken i liten langpanne. Denne eplekaken har fulgt oss gjennom hele oppveksten, og det er også denne jeg brukte som grunnoppskrift når det har blitt eksperimentert med eplekake her i huset. I år har jeg gjort litt mer ut av den. Ikke mye, men nok til at toppen ble sprø og god. Saftige og sprøe epler inni og sprø topp = sprø kake. Helsprø eplekake i liten langpanne om du vil.

Sprø eplekake i liten langpanne (30 x 40 cm) er laget av

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 200 gr smør (smeltet)
  • 6 dl mel
  • 4 ts bakepulver
  • 3 epler (smale skiver)

Egg og sukker ble pisket godt, før jeg tilsatte det tørre og våte om hverandre.

Etter at røren var plassert i formen, hadde jeg i eplebitene. Disse stakk jeg på skrå ned i røren. Man har plass til flere epler enn man tror, og jeg kunne nok godt ha brukt 4 epler i denne kaken.

Det som gjør eplekaken sprø, er toppingen som er laget av

  • 2 ts kanel
  • 40 gr brunt sukker
  • 5 Bixit kjeks

Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover eplekaken = sprø kake.

Kaken ble stekt på 200 grader i 30 minutter.

Sprø eplekake

Andre eplekaker jeg har laget er for eksempel Marmorert Eplekake, Eple- og RødbetekakeChil I Eplekake og Eplekake med rødbeter og chili med flere. Bruk søkefeltet øverst på siden for å finne din eplekakefavoritt.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk