Eplekake er for mange et «må ha» om høsten. Også for meg. Denne oppskriften på sprø eplekake i liten langpanne er mamma sin. Opprinnelig bakt i rund form, men nå baker jeg eplekaken i liten langpanne. Denne eplekaken har fulgt oss gjennom hele oppveksten, og det er også denne jeg brukte som grunnoppskrift når det har blitt eksperimentert med eplekake her i huset. I år har jeg gjort litt mer ut av den. Ikke mye, men nok til at toppen ble sprø og god. Saftige og sprøe epler inni og sprø topp = sprø kake. Helsprø eplekake i liten langpanne om du vil.
Sprø eplekake i liten langpanne (30 x 40 cm) er laget av
- 5 egg
- 4 dl sukker
- 2 dl melk
- 200 gr smør (smeltet)
- 6 dl mel
- 4 ts bakepulver
- 3 epler (smale skiver)
Egg og sukker ble pisket godt, før jeg tilsatte det tørre og våte om hverandre.
Etter at røren var plassert i formen, hadde jeg i eplebitene. Disse stakk jeg på skrå ned i røren. Man har plass til flere epler enn man tror, og jeg kunne nok godt ha brukt 4 epler i denne kaken.
Det som gjør eplekaken sprø, er toppingen som er laget av
- 2 ts kanel
- 40 gr brunt sukker
- 5 Bixit kjeks
Dette ble knust og blandet med stavmikser, før jeg strødde det utover eplekaken = sprø kake.
Kaken ble stekt på 200 grader i 30 minutter.
Andre eplekaker jeg har laget er for eksempel Marmorert Eplekake, Eple- og Rødbetekake, Chil I Eplekake og Eplekake med rødbeter og chili med flere. Bruk søkefeltet øverst på siden for å finne din eplekakefavoritt.