Spicy sild & egg

Det er snart jul, og for mange er det tradisjon med sild til jul. For meg er dette ikke en tradisjon, og jeg har aldri lagd sild eller sildesalat før. Den eneste grunnen til at jeg lager dette nå, er Matbloggsentralens utfordring i samarbeid med Godfisk/Norges Sjømatråd; Sildeutfordring.

Jeg var usikker på om jeg i det hele tatt ville delta, men når jeg først hadde bestemt meg for å være med, var chili en selvfølge for meg å ta med som en ingrediens, og lage en spicy sildesalat.

Oppskriften jeg kom fram til, ble slik

  • 80 gr majones
  • 40 gr sennep Dijon
  • 60 gr Kesam
  • 50 gr chili (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 80 gr rødkål i tynne strimler
  • 3 kokte egg i biter
  • 8 sildefileter fra glass (Original appetittsild)
  • 30 gr løk i litt større biter (eller mer hvis du skulle ønske det)

Bland majones, sennep og Kesam. Chili og hvitløk hakket jeg med stavmikseren. Del egg (avkjølt) og sild i biter, og ha så alt i sennepsblandingen. Bland godt.

Jeg lot sildesalaten stå ett døgn i kjøleskapet før jeg smakte. Jeg var usikker på om jeg kunne hatt i litt mer chili, men salaten ble ganske kraftig på smak, så jeg lot det være med de 30 grammene.

Siden jeg ikke er noen spesialist på sild, har jeg avtalt med en kollega om å ta med litt av salaten på jobb i morgen. Det blir spennende å høre hva «dommen» blir.

7. desember 2012: Jeg hadde med denne på jobben i dag, og i tillegg til meg var det to personer i «smakspanelet». De syntes begge den var god, men den ene mente det var for lite sild i den, og den andre mente det godt kunne vært løk i. Jeg har derfor endret litt på oppskriften jeg la ut i går (i tilfelle noen lurer…).

Retter en stor takk til smakspanelet 🙂

Jeg snakket om at jeg skulle ha rødbeter i, men droppet dette denne gangen. Skal denne lages igjen, kommer jeg nok til å prøve med det også.

Lager du litt ekstra, har du også til vertinnegaver eller julegaver.

Spicy sild

Spicy sild og egg

Spicy sild og egg

Spicy sild og egg

Spicy sild og egg

Spicy sild og egg

Silderick

På kjøkkenet blir det lagd julesild,

og denne smaken blir ikke mild.

Jeg tar nok kanskje en liten risk,

i denne regi av Godfisk,

men på min tallerken liker jeg ild.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk