Eldstemann og jeg var i går enige om å ha Spaghetti Carbonara til middag. Minstemann var ikke enig, og sa han ikke likte det. Han spiste allikevel litt, og litt er bedre enn ingenting.
For en stund siden, hørte jeg Christer Berens lage det på P4, og jeg lagde da den samme som han. Vi syntes denne var veldig god, men da jeg ikke kunne finne denne oppskriften i går, ble det en selvkomponert Carbonara.
Til 4 porsjoner+ brukte jeg
- 500 gr spaghettini (litt tynnere spaghetti)
- 1 dl fløte
- 100 gr revet ost (valgfri)
- 70 gr parmesan i biter + litt til til topping
- 4 eggeplommer
- 300 gr bacon
- Pasta basilico (krydder)
Mens baconet var i ovnen og godgjorde seg på 200 grader i 15 minutter, kokte jeg spaghettinien.
Etter å ha helt av vannet av den ferdigkokte spaghettinien, blandet jeg i fløten og osten (begge typene) og blandet dette godt. Deretter hadde jeg i eggeplommene, og blandet dette enda litt til, før jeg til slutt smakte det til med Pasta basilico (ett av våre favorittkrydder).
Jeg toppet det med parmesanbiter, og serverte det med sprøstekt bacon, spinat og tomat. Hadde jeg ikke glemt av pinjekjernene, hadde jeg servert disse også til.