Spaghetti Carbonara

Eldstemann og jeg var i går enige om å ha Spaghetti Carbonara til middag. Minstemann var ikke enig, og sa han ikke likte det. Han spiste allikevel litt, og litt er bedre enn ingenting.

For en stund siden, hørte jeg Christer Berens lage det på P4, og jeg lagde da den samme som han. Vi syntes denne var veldig god, men da jeg ikke kunne finne denne oppskriften i går, ble det en selvkomponert Carbonara.

Til 4 porsjoner+ brukte jeg

  • 500 gr spaghettini (litt tynnere spaghetti)
  • 1 dl fløte
  • 100 gr revet ost (valgfri)
  • 70 gr parmesan i biter + litt til til topping
  • 4 eggeplommer
  • 300 gr bacon
  • Pasta basilico (krydder)

Mens baconet var i ovnen og godgjorde seg på 200 grader i 15 minutter, kokte jeg spaghettinien.

Etter å ha helt av vannet av den ferdigkokte spaghettinien, blandet jeg i fløten og osten (begge typene) og blandet dette godt. Deretter hadde jeg i eggeplommene, og blandet dette enda litt til, før jeg til slutt smakte det til med Pasta basilico (ett av våre favorittkrydder).

Jeg toppet det med parmesanbiter, og serverte det med sprøstekt bacon, spinat og tomat. Hadde jeg ikke glemt av pinjekjernene, hadde jeg servert disse også til.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?