Spaghetti med tomatsaus og parmesanboller

Denne sausen og parmesanbollene er inspirert fra Eat Street. Det er ikke alt jeg lar meg friste av i dette programmet, men det er som regel en ting eller to i hvert program som må testes ut.

Selv om mye av parmesanosten smeltet seg vei ut av bollene, og ble liggende rundt dem i stedet for, og at jeg stekte dem 5 – 10 minutter for lenge, ble de gode. I programmet sa de at de stekte dem på 200 grader i 30 – 45 minutter. Forsiktig som jeg er satte jeg klokka på 30 minutter, for å unngå oversteking, men det viste seg å være for lenge. Neste gang blir de sjekket etter 20 minutter 🙂

28 parmesanboller á 50 – 60 gram ble lagd av

  • 800 gr karbonadedeig
  • 400 gr kjøttdeig
  • 20 gr finhakket hvitløk
  • 15 gr finhakket frisk basilikum
  • 5 gr finhakket frisk persille
  • 140 gr revet parmesan
  • 2 egg
  • 50 gr strøbrød
  • 12 gr salt
  • 4 ss olivenolje

Jeg hadde alt i en stor bolle, og knadde (med engangshansker på henda) til jeg var sikker på at alt var godt blandet. Bollene ble trillet etter beste evne og satt på linje på stekebrettet. Disse bør stekes på 200 grader i 20 – 25 minutter. Sjekk dem etter 20 minutter.

Tomatsausen jeg serverte dette med finner du oppskrift på her.

Spaghetti med hjemmelaget tomatsaus og parmesanboller

Spaghetti med hjemmelaget tomatsaus og parmesanboller

Noen liker mer tomatsaus enn andre…

Spaghetti med hjemmelaget tomatsaus og parmesanboller

Jeg lager kun en «fotomodell» av maten, og de andre porsjonene rundt bordet så sånn ut denne dagen 🙂

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk