Solkysset tomatsuppe med hvitløksbrød

Veldig smakfull tomatsuppe med ferskt hvitløksbrød. Nam!

Når den ene etter den andre ga beskjed om at de ikke kom hjem til middag, ble middagsvalget mitt veldig enkelt. Opprinnelig hadde jeg planer om å lage focaccia til, men med bare litt olivenolje i hus, ble det hvitløksbrød i stedet. Jeg anbefaler å sette deigen før du begynner på suppa.

4 gode porsjoner solkysset tomatsuppe ble laget av

 • 1 boks knuste tomater (400 g)
 • 1 kg plommetomater (10 stk)
 • 30 g hvitløk
 • 100 g sjalottløk
 • 20 g chilipepper uten frø
 • 30 g soltørket tomat i olje (derav navnet solkysset)
 • 4 ss olivenolje
 • 2 ss sukker
 • 1 potte frisk basilikum
 • smak til med salt

Jeg kjørte alt uten de allerede knuste tomatene, basilikum og saltet i foodprosessoren. Deretter hadde jeg alt i en kjele sammen med tomatene fra boksen. Kok opp, og la dette koke i 45 minutter. Smak til med salt underveis.

8 store hvitløksbrød ble laget av

 • 400 g mel
 • 1/2 pk tørrgjær
 • 2 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 1,5 dl lunkent vann
 • 2 egg
 • 30 g romtemperert smør
 • 30 g finhakket hvitløk
 • 1/2 potte finhakket gressløk

Bland mel, gjær, sukker og salt. Ha deretter i lunkent vann og egg. Ha så i smøret og til slutt finhakket hvitløk og gressløk. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, og jeg lot dette gå med den på litt over middels «speed» i 5 minutter.

Hev deigen i 60 minutter. Del den deretter i 8 deler og etterhev i en time. For et mer rustikt inntrykk, valgte jeg å ikke pensle brødene med egg.

Brødene ble stekt på 220 grader i 14 minutter. Alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Jeg spiste suppa med kokt egg, revet parmesan og litt Creme Fraiche i tillegg til hvitløksbrødet.

Solkysset Tomatsuppe med hvitløksbrød

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk