Snickerspavlova

«Snickers» og Pavlova, måtte jo bare bli bra. Jeg har tenkt på å få til denne en stund, og i helgen bakte jeg bunnene. Men, karamellen var det litt vanskeligere å få til. Alle gode ting er tre… Tredje forsøk ble jeg fornøyd med, og dermed kunne monteringen begynne.

Snickerspavlovaen består av pavlova, karamell, peanøtter, krem, sjokolade, pavlova, karamell, krem, peanøtter og sjokolade.
Bunnene er lagd etter oppskriften til pavlova med bringebærkrem. Man kan steke to bunner i ovnen samtidig, men pass på å bytte plass på dem underveis i steketiden. Jeg tegnet to like sirkler på hvert sitt bakepapir, og så brukte jeg sprøytepose for å ha på marengsen. Til slutt brukte jeg en skje for å få jevn overflate.

Karamellen er laget av

  • 250 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 2 dl kokvarm kremfløte (kan bruke 2,5 dl for mer flytende karamell)
  • 150 g lys sirup
  • 100 g smør uten salt i biter

Kok opp vann og sukker. Dette skal bli gyldent. Regn med at det i hvert fall tar 10 minutter +, så ikke mist tålmodigheten underveis.
Når dette har blitt gyldent (ikke mørkt), tas kjelen til siden. OBS! Vær forsiktig, for dette er varmt.
Kremfløten kokes opp når sukkeret begynner å endre farge. Skru av varmen på den når den koker. Dermed har du kokvarm fløte som røres godt inn litt og litt i den varme sukkerblandingen. Dampen som kommer er varm, så pass på å ikke brenne deg.
Når fløten er innrørt, setter du kjelen tilbake på varmen og koker i 2 minutter.
Ta kjelen nok en gang til siden og rør inn smøret. Når smøret har smeltet og er rørt inn i karamellen, rører du inn sirupen. Avkjøl.
Om du bruker kjøleskapet for avkjøling, må du ikke ha den for lenge i det for den blir fort hard. Etter 20 minutter var min karamell akkurat passe konsistens til å ha på kaka.

Når det gjelder karamellen, kan man bruke alt fra 2 – 3 dl kremfløte. Det kommer an på hvor seig du ønsker den. 2 dl kremfløte, gir en ganske seig karamell, men ikke altfor seig. 3 dl kremfløte, gir en karamell som flyter litt mer utover. Begge deler gjelder når den er romtemperert. Jeg ønsket et karamell som lå stille på kaka, og valgte dermed å lage den med 2 dl.

Synes du denne karamellen høres vanskelig ut, finner du en lettere utgave av karamellsaus her.

Krem

  • 6 dl kremfløte
  • 6 ss sukker

Stivpiskes.

Sjokoladen

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g 55% kokesjokolade i biter (eller annen ønsket sjokolade)

Kok opp fløten. Ta kjelen av varmen og ha sjokoladebitene oppi den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet.

Peanøtter – Jeg brukte en stor pose peanøtter til denne kaken.

Monteringsanvisning – pavlova, karamell, peanøtter, krem, sjokolade, pavlova, karamell, krem, peanøtter og sjokolade. Kan også pyntes med jordbær.

Med denne Snickerspavlovaen er det mange muligheter for variasjoner med f.eks. salt karamell for enda mer saltsmak og enda mer sjokolade. Mer flytende karamell enn den jeg lagde. Rekkefølgen på karamell og krem kan endres, og da kanskje med det resultatet at kremen trekker mer ned i bunnen for ev. litt mer fuktighet. Andre bær eller ingen bær… osv.

Snickerspavlova

Snickerspavlova

Snickerspavlova

 

Kan lages med ett lag også.

Snickerspavlova

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk