Pavlova med brunost og jordbær

Jeg klarte ikke la være… Denne måtte jeg bare teste ut.
Fredag snakket vi om Snickerspavlovaen i lunsjen, og da spurte en av mine kolleger om jeg ikke kunne få til en pavlova med brunost… Dermed var idéen om denne ikke mulig å bli kvitt før jeg fikk forsøkt den.
Mange liker brødskive med brunost og jordbær, og da ble jordbær det naturlige valget å prøve sammen med denne bunnen som inneholder brunost.

Pavlova med brunost i bunnen ble laget av

 • 5 eggehviter
 • 250 g sukker
 • 8 g vaniljesukker
 • 20 g maizena
 • 3 ts bringebæreddik
 • 100 g revet brunost (jeg brukte Gudbrandsdalsost)

Riv brunosten og sett den kaldt. Det er lettere å røre inn kald brunost enn varm.

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 12 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Jeg brukte 150 g av marengsen til 100 g revet brunost. Rør forsiktig.

Lag en sirkel på et bakeark, slik at du vet hvor du skal fordele marengsen. Fordel et tynt lag med marengs inni sirkelen først. Ha deretter marengsen med brunosten på denne for så å ha resten av marengsen over.
(Jeg hadde ikke det første tynne laget med marengs på bakepapiret først, slik at min nederste del av bunnen var marengsen med brunost. Dette gjorde det vanskelig å få bunnen av papiret. Det gikk, men jeg ble litt svett. Tenker derfor det kan være lurt å lage en tynn liten bunn under brunostmarengsen.)

Jeg sparte på litt av marengsen til å lage noen pikekyss til å ha oppå kaka. De hadde jeg på et bakepapirkledd stekebrett under brettet med pavlovaen, og de stod like lenge som den inni ovnen.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

Jordbærkremen ble laget av

 • 3 dl kremfløte
 • 5 ss sukker
 • 200 g jordbær
 • 20 g melis

Pisk kremfløte og sukker stivt.
Lag puré av jordbær og melis med stavmikseren.

Rør forsiktig inn litt og litt av puréen med halvparten av kremen. Når alt er blandet rører du forsiktig inn resten av kremen.
(Dette er litt mindre enn det du ser på bildet.)

Jordbærsausen ble laget av

 • 200 g jordbær
 • 20 g melis
 • rød konditorfarge for en sterkere rødfarge

Lag puré av jordbær og melis med stavmikseren.
Dette blir nok til å kunne servere i en liten mugge/skål ved siden av kaken.

Pavlova med brunost og jordbær pyntes med jordbær, jordbærsaus, pikekyss og sitronmelisse.

 

Pavlova med brunost og jordbær

Pavlova med brunost og jordbær

 

Pavlova med brunost og jordbær

Pavlova med brunost og jordbær

Pavlova med brunost og jordbær

Pavlova med brunost og jordbær

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk