Etter siste Pavlova, foreslo mannen i huset at jeg kunne lage en med det norske flagget på. Oppfordringen ble tatt på strak arm, og til dette måtte jeg lage en stor Pavlova i langpanne.
Jeg doblet oppskriften jeg har på Pavlova med bringebærkrem.
Fremgangsmåten er lik, men marengsen ble denne gangen pisket i 15 minutter.
Jeg målte opp og tegnet på bakepapiret hvor stor jeg ønsket Pavlovaen. Marengsen ble fordelt litt innenfor disse strekene. Dette fordi den sklir litt ut når den stekes.
Denne bunnen ønsket jeg en vaniljekrem og bær på. Vaniljekremen måtte jeg selvfølgelig leke litt med, og denne ble tilsatt en karamell-likør (Cuba Caramel).
Vaniljekremen med hint av karamell-likør til denne Pavlovaen i langpanne ble laget av
- 2,5 dl kremfløte
- 0,25 dl Cuba Caramel
- 1/2 vaniljestang og frø
- 10 g brun farin
- 40 g hvitt sukker
- 30 g maizena
- 3 eggeplommer
Maizenaen ble rørt ut i litt fløte før jeg hadde den oppi kjelen med det andre. Kok opp alt foruten eggeplommene. Rør hele tiden. Når det kokes tykner dette veldig. Skru varmen ned, og fortsett å røre. Nå har dette blitt til en klump i kjelen. Jeg lot dette varmebehandles i kjelen under konstant røring i 2 minutter.
Ha blandingen i en bolle og la avkjøle på kjøkkenbenken noen minutter. Nå kan det se ut som om dette gikk skikkelig dårlig, men vær tålmodig. Når blandingen har fått avkjøle i noen minutter (ca. 10), røres en og en eggeplomme inn i den. Rør godt. Nå skal du ha fått en fin krem til Pavlovaen.
Kremen er laget av
- 4 dl kremfløte
- 1 ss sukker (kan bruke mer, men kaken kan bli for søt)
Piskes stivt.
Noe blandes med vaniljekremen og noe brukes som pynt i det norske flagget. Skal du ikke lage det norske flagget på kaken, trenger du bare 3 dl kremfløte.
Vaniljekrem-krem er laget av
- 150 g vaniljekrem med hint av karamell-likør
- 300 g stivpisket krem
Bland inn litt og litt av vaniljekremen i den stivpiskede kremen. Resten av kremen ble brukt til pynt i det norske flagget.
Kakemontering
- Pavlova
- Et lag med vaniljekrem med hint av karamell-likør
- Vaniljekrem-krem
- Bær
Vaniljekrem lagd med tålmodighet.
Vanviljekrem lagd uten tålmodighet. Her rørte jeg inn en og en plomme i kremen med en gang jeg hadde tatt kjelen av varmen. Det var ikke lurt.