Holdbare bær

Hvordan får du bærene til å holde lengre? Jeg bruker bringebæreddik blandet ut med vann til å løse utfordringen med holdbare bær eller ikke holdbare bær.

Holdbare bær

Som du vil lese lenger ned i teksten om holdbare bær, lærte jeg dette etter å ha kommet over et innlegg på kk.no for flere år siden. I og med at jeg synes det ble for mye eddik i deres tips/oppskrift, bruker jeg 0,5 dl bringebæreddik utblandet i 2 liter vann sånn ca., og det fungerer for meg.
Jeg har bærene oppi vannet og lar dem gjerne ligge der i 30 minutter før jeg heller av bringebæreddikvannet igjen. Deretter lar jeg dem renne av litt og så har jeg dem i en form / plastboks el.l. som jeg oppbevarer i kjøleskapet. Jeg har tørkepapir i bunnen og litt oppover kantene. Tørkepapiret blir vått etter hvert, og da fjerner jeg det bare.

  • Blåbær oppbevarer jeg i en plastboks uten lokk og jeg rister på boksen et par ganger om dagen.
  • Jordbær og bringebær oppbevarer jeg uten å legge dem oppå hverandre = jeg bruker en stor form som jeg har tørkepapir i og så legger jeg utover uten at de da blir liggende oppå hverandre.

Når brukes dette tipset om holdbare bær?

Jeg følger dette tipset flere ganger i uka (ja, jeg spiser mye blåbær), men det er spesielt rundt nasjonaldagen at jeg merker storinnrykk på dette innlegget om holdbare bær fra leserne mine.

Her er et eksempel på når det kan være lurt å kunne dette: Pinsen 2016, var butikkene stengt 15., 16, og 17. mai, noe som innebar at jeg måtte kjøpe de bærene jeg trengte til nasjonaldagen allerede den 14. mai.

Men, etter å ha googlet temaet, fant jeg et godt tips på kk.no (har tidligere linket til dette innlegget hvor jeg fant det, men nå finnes ikke det innlegget der mer).
Der sier de at man skal vaske bærene i eddik (1/3 eddik og 2/3 vann), skyll dem så godt med vann og tørk dem før du legger dem kjølig, gjerne med avstand mellom bærene slik at de får luft.
De skriver: «Eddik er bakteriedrepende, så å vaske bærene i eddikvann dreper alt av muggsporer og annet som forringer bærene.»
Det foreslås å bruke eddik eller hvitvinseddik, men jeg bruker bringebæreddik.

Dette er som sagt et veldig godt tips som jeg bruker ofte.

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

Holdbare bær - unngå at bærene mugner

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk