Snickerskake finner du flere av på bloggen, men ingen som denne. Begge tomler opp!!
Seig og salt bunn med melkesjokoladekrem på toppen. Nam 🙂
Det eneste som kanskje kunne gjort denne kaken enda bedre ville vært litt karamell. Det får bli til neste gang.
Snickerskake i en 22 cm kakeform (Bake it easy), er lagd av
Bunnen
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 200 g Ritz kjeks
- 200 g peanøtter
- 1 ts bakepulver
Pisk eggehviter og sukker luftig og stiv, men ikke altfor stiv.
Knus Ritz-kjeks og peanøtter med stavmikser. Bland inn bakepulveret.
Kjeks og nøtteblanding blandes forsiktig inn i eggehviten. Rør, ikke pisk.
Om du bruker en form som meg trenger du ikke å legge bakepapir i bunnen av kakeformen, men det kan være lurt å ha det langs kanten. Om du bruker en kakeform som ikke også er et kakefat, ville jeg hatt bakepapir i bunnen av kakeformen også.
Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Kremen
- 2 dl kremfløte
- 300 g melkesjokolade
- 4 eggeplommer
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og ha i melkesjokoladen. Rør til den har smeltet. Deretter røres eggeplommene inn, en og en. Settes kaldt.
Kald krem piskes stiv før den has på kaken.
Kaken serveres med hakkede peanøtter og gjerne litt karamell.