SjokoladeMousseKake

Denne sjokoladekaken med både sjokolademousse og ostemousse kan se vanskelig ut å lage, men med god planlegging, og tunga rett i munnen trenger den ikke være det. Lag på lag kan være fint å se på og spennende å lage og å få til, og jeg var veldig spent på dommen fra gårsdagens smakspanel som var innkalt for å smake på denne.

Kaken ble godkjent både på smak og utseende, men skulle de plukke på noe, måtte det være at peanøttene var for grovhakkede, og at kaken var litt «rufsete» i kantene. I tillegg skulle de veldig gjerne ha smakt denne kaken med jordbærsyltetøy i stedet for aprikossyltetøyet. Litt skjerpings på hakkingen og kantene må altså til til neste gang denne lages 🙂 Jeg lagde kaken igjen neste dag, og denne ble det gjort noen små endringer på. Dette er endret i oppskriften.

Kaken bør lages dagen i forveien.

Denne kaken består av lagene sjokoladekakebunn, sjokolademousse, hakkede peanøtter, karamellsaus, sjokoladekakebunn, aprikossyltetøy, ostemousse, sjokoladekakebunn, aprikossyltetøy og sjokoladeganache med litt karamellpynt.

 

Kakebunn (Kan også brukes til sjokoladerullekake)

  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 80 g mel
  • 20 g kakao
  • ½ ts bakepulver

Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk deretter inn mel, kakao og bakepulver. Fordel røren utover et bakepapirkledd stekebrett. Det kan være lurt å pensle bakepapiret med et tynt lag med smeltet smør.

Stekes på 200 grader i 7 – 8 minutter.

 

Formen jeg brukte er en Lékué som har 9 x 23 cm som innvendige mål. Jeg skjærte derfor ut 3 stk. bunner i disse målene for bruk i kaken.

 

Du bør ha noen ting klart før du begynner puslespillet SjokoladeMousseKake

  • Skjær opp kakebunnene i riktig størrelse. Dekk dem til slik at de beholder fuktigheten.
  • Lag karamellen.
  • Legg to gelatinplater i bløt.
  • Finhakk 70 g peanøtter.
  • Finn fram ønsket mengde aprikossyltetøy (Jeg brukte ca. 50 g).
  • Husk at alle lagene vises, så vær nøye med kantene når du lager lagene.

 

Lag karamellen

  • 50 g brunt sukker
  • 1,5 dl fløte
  • 20 g smør
  • 50 g hvit sjokolade

Ha sukker, fløte og smør i en stekepanne og la dette småkoke i ca. 10 – 15 minutter. Ta stekepannen av platen og rør den hvite sjokoladen i den varme karamellen til den smelter inn.

 

Legg første kakebunn i formen.

 

Lag sjokolademousse av

  • 100 g 55% kokesjokolade
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 stivpisket eggehvite
  • 1 dl  kremfløte (stivpiskes)

Stivpisk eggehviten og sett kaldt.

Stivpisk kremfløten og sett kaldt.

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Pisk inn 1 egg og 1 eggeplomme (jeg pisker inn begge eggeplommene først for så å piske inn eggehviten).

Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i kremen. Rør deretter inn eggehviten forsiktig inn i sjokoladekremblandingen.

 

Dette blir akkurat litt for mye for denne formen. Hell derfor bare 2/3 over sjokoladebunnen som allerede ligger i formen, resten kan du helle i en glassbolle eller dessertskål, sette kaldt og nyte sammen med friske bær når den har stivnet. Vær nøye med å få det helt ut i kanten.

Legg peanøtter (ønsket mengde) forsiktig over sjokolademoussen.

Dekk peanøttene med karamell (ønsket mengde) og spar litt til pynt på toppen av kaken.

Legg ny kakebunn over dette. Press den litt ned, men vær forsiktig.

 

Smør kakebunnen med litt syltetøy. Ha det godt ut i kantene for å tette eventuelle hull, slik at ostemoussen ikke renner nedover på sidene.

 

Sett kaken kaldt.

 

Lag ostemoussen

  • 0,5 dl kremfløte piskes stivt
  • 1 egg
  • 40 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g philadelphia (det stod 100 g tidligere, men jeg økte mengde ost neste gang jeg lagde kaken og det gikk fint)
  • 3 plater gelatin (som du allerede har lagt i bløt) (jeg har økt fra 2 til 3 plater gelatin pga. økt mengde ost)
  • 3 ss kokvarmt vann

Pisk kremfløten stiv og sett kaldt.

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.

Ha deretter i osten og pisk godt.

Mens dette kjøres i kjøkkenmaskinen, klemmer du av vannet av gelatinplatene, koker opp litt vann og rører ut gelatinen i 3 ss kokvarmt vann. Sett kjøkkenmaskinene på fullt og hell så gelatinvannet i en tynn stråle i ostekremblandingen.

Bland dette med den stivpiskede kremen.

 

Igjen, dette blir akkurat litt for mye for denne formen. Hell derfor bare 2/3 over syltetøysmurt kakebunn. Resten kan du helle over sjokolademoussen i en glassbolle eller dessertskål, sette kaldt og nyte sammen med friske bær når den har stivnet.

Så tilbake til kaken… Sett den kaldt.

 

Lag sjokoladeganache når ostemoussen har stivnet (ca. 1 time)

  • 70 g 55% kokesjokolade
  • 0,75 dl kremfløte

Kok opp kremfløten. Ha hakket sjokolade i den varme kremfløten og rør godt til sjokoladen har smeltet.

 

Legg tredje og siste kakebunn over ostemoussen når den har stivnet. Smør på et tynt lag med aprikossyltetøy. Hell over sjokoladeganachen. Husk at det kan være fullt før det renner over…

 

Ønsker du å lage karamelleffekt på toppen, varmer du opp litt av karamellen (som du har spart på), slik at den blir tynnere å lettere å bruke til dette.

 

Sett kaken kaldt.

 

SjokoladeMousseKake

SjokoladeMousseKake

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk