Naken SommerKake

Naken sommerkake er samme kake og fyll som den du finner i innlegget om Marsipankake med ostekrem og valmuefrø jeg lagde til 17. mai.

Hvis du stopper før du smører kaken med kremen og trekker den med marsipanen, får du Naken sommerkake 🙂

 

Oppskrift til en «Naken sommerkake» i en 17 cm form (målene er innvendige av min form)

  • 4 romtempererte egg
  • 180 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mel
  • 50 g potetmel
  • 1 ts bakepulver

Stivpisk egg, sukker og vaniljesukker. Jeg lot kjøkkenmaskinen gå i 10 minutter.

Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver mens kjøkkenmaskinen går. Når eggedosisen er ferdig, sikter du inn litt og litt av melblandingen. Røres forsiktig inn. Det er ønskelig å beholde så mye av luften i eggedosisen som mulig. Jeg synes dette er den vanskeligste delen, for jeg vil gjerne bare bli ferdig med det, men jeg har lært at det lønner seg å være tålmodig her.

Jeg dekte både bunnen og sidene av kakeformen med bakepapir, da blir kaken lettere å få ut.

Skal du bruke samme størrelse på kakeformen som meg, må du dekke formen med bakepapir som går høyere enn formen, for kaken hevet langt over formen.

Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i 40 – 45 minutter.

Avkjøl kaken.

 

Avkjølt kake ble delt i tre og alle delene ble dynket med jordbærpuré.

Jordbærpuré til dynking

  • 300 g jordbær
  • 30 g melis
  • 0,5 dl vann

Alt kjøres til puré med stavmikseren. Dynk kaken med puréen. La dette stå litt for å trekke godt inn. Det vil bli liggende et lag med jordbær igjen på toppen av lagene.

 

Før du begynner med kremen, lønner det seg å varme valmuefrøene som skal være i den. Jeg varmet dem på en bakepapirkledd stekeplate midt i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

 

Kremen kaken ble fylt med er lagd av

  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g Tine kremost til baking eller Philadelphia
  • 20 g valmuefrø (som du allerede har varmet på 180 grader i 10 minutter og deretter avkjølt). Spar noen til toppen.
  • I tillegg trenger du ca. 200 g friske og store blåbær som støtte mellom lagene

 

Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.

Ha kremosten i en bolle sammen med valmuefrøene og den stivpiskede kremen. Bruk en ballongvisp og rør dette godt. For enklest mulig fordeling av kremen, bruker jeg en sprøytepose.

Ha kremen oppå jordbærpuréen (etter at den har fått trukket inn). For at kremen og jordbærpurèen ikke skal bli presset ut på sidene når lagene legges oppå hverandre, legger jeg blåbær mellom lagene som støtte (se bilde).

 

Toppen

Topp gjerne kaken med friske jordbær, blåbær, valmuefrø (du trenger ikke så mange frø, men de må varmes opp før de has på kaken) og kanskje litt sitronmelisse.

Da bildet av kaken er tatt i forbindelse med innlegget om marsipankaken, er det tatt før jeg hadde på marsipan, og jeg tok meg uheldigvis ikke tid til å pynte den mer. Bildet viser derfor ikke helt hva jeg mener, så her må fantasien settes i sving 🙂

 

Naken kake - naked cake

Marsipankake med ostekrem og valmuefrø

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk