Jeg lot meg friste til å lage et bidrag til Matbloggsentralens utfordring i regi av Tine; Yoghurt og Smak. Utfordringen gikk ut på å finne originale og interessante kombinasjoner av smaker med yoghurt naturell fra Tine. Det jeg ikke gjorde, var å lese utfordringen ordentlig, og dermed var ikke dette et bidrag likevel. Da er det bare å gå inn i tenkeboksen igjen, og komme med en god kombinasjon av smaker istedetfor en oppskrift hvor yoghurt naturell er med. 🙂
Aldri så ille at det ikke er godt for noe… Det ble jo en god sjokoladefromasj ut av misforståelsen 🙂
Sjokolade og chili er noen av mine favorittsmaker, og dermed ble det lagd en sjokoladefromasj med hint av chili på kjøkkenet her i dag. Jeg var litt skeptisk, med tanke på syrligheten fra yoghurten, men nå har jeg smakt, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.
Til ca. 6 – 8 porsjoner (kommer an på hvor mye hver enkelt forsyner seg med) brukte jeg
- 3 dl kremfløte
- 130 gr sukker
- 2 eggeplommer
- 2 dl yoghurt naturell (kan droppes, men da ville jeg bare trenger 3 plater gelatin).
- 30 gr chili (kan droppes)
- 300 gr smeltet dronning kokesjokolade (her bruker du den sjokoladen du selv ønsker)
- 4 plater gelatin
- 3 ss kokt vann
Jeg la gelatinen i bløt aller først. Den skal ligge i ca. 15 minutter. Deretter kokte jeg opp vann, og lot sjokoladen stå til smelting over vannbadet mens jeg pisket kremfløte og sukker litt mer enn slapt, men ikke helt stivt. Ha i eggeplommene helt på slutten av piskingen.
Yoghurt og chili ble kjørt sammen i stavmikseren, og etter noen runder med den, silte jeg yoghurten, for å unngå å få med chilibitene. De kan gjøre noen og enhver skeptisk når de dukker opp i en sjokoladefromasj… 🙂
Kok opp vann, klem vannet av gelatinen og bruk 3 ss av det kokte vannet til å smelte gelatinen. Rør godt.
Jeg hadde den smeltede gelatinen i chiliyoghurten. Dette brukte jeg håndmikseren til. Jeg lot den surre og gå mens jeg helte opp i gelatinen.
Den smeltede sjokoladen ble rørt forsiktig inn i kremen, og deretter rørte jeg inn chiliyoghurten med gelatinen i. Dette ble så helt i en bolle og satt kaldt.
Lages noen timer før den skal nytes. Serveres med krem og hakket sjokolade.