Sjokoladefromasj med hint av chili

Jeg lot meg friste til å lage et bidrag til Matbloggsentralens utfordring i regi av Tine; Yoghurt og Smak. Utfordringen gikk ut på å finne originale og interessante kombinasjoner av smaker med yoghurt naturell fra Tine. Det jeg ikke gjorde, var å lese utfordringen ordentlig, og dermed var ikke dette et bidrag likevel. Da er det bare å gå inn i tenkeboksen igjen, og komme med en god kombinasjon av smaker istedetfor en oppskrift hvor yoghurt naturell er med. 🙂

Aldri så ille at det ikke er godt for noe… Det ble jo en god sjokoladefromasj ut av misforståelsen 🙂

Sjokolade og chili er noen av mine favorittsmaker, og dermed ble det lagd en sjokoladefromasj med hint av chili på kjøkkenet her i dag. Jeg var litt skeptisk, med tanke på syrligheten fra yoghurten, men nå har jeg smakt, og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Til ca. 6 – 8 porsjoner (kommer an på hvor mye hver enkelt forsyner seg med) brukte jeg

  • 3 dl kremfløte
  • 130 gr sukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl yoghurt naturell (kan droppes, men da ville jeg bare trenger 3 plater gelatin).
  • 30 gr chili (kan droppes)
  • 300 gr smeltet dronning kokesjokolade (her bruker du den sjokoladen du selv ønsker)
  • 4 plater gelatin
  • 3 ss kokt vann

Jeg la gelatinen i bløt aller først. Den skal ligge i ca. 15 minutter. Deretter kokte jeg opp vann, og lot sjokoladen stå til smelting over vannbadet mens jeg pisket kremfløte og sukker litt mer enn slapt, men ikke helt stivt. Ha i eggeplommene helt på slutten av piskingen.

Yoghurt og chili ble kjørt sammen i stavmikseren, og etter noen runder med den, silte jeg yoghurten, for å unngå å få med chilibitene. De kan gjøre noen og enhver skeptisk når de dukker opp i en sjokoladefromasj… 🙂

Kok opp vann, klem vannet av gelatinen og bruk 3 ss av det kokte vannet til å smelte gelatinen. Rør godt.

Jeg hadde den smeltede gelatinen i chiliyoghurten. Dette brukte jeg håndmikseren til. Jeg lot den surre og gå mens jeg helte opp i gelatinen.

Den smeltede sjokoladen ble rørt forsiktig inn i kremen, og deretter rørte jeg inn chiliyoghurten med gelatinen i. Dette ble så helt i en bolle og satt kaldt.

Lages noen timer før den skal nytes. Serveres med krem og hakket sjokolade.

 

Sjokoladefromasj med hint av chili

Sjokoladefromasj med hint av chili

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk