Jeg har laget mange cookies og delt her inne, og felles for alle, er at de er laget i stekeovnen. Nå som det er ferie og det er flere som kanskje ikke har tilgang til stekeovn mens man er på tur, måtte jeg prøve ut noe jeg har tenkt på en stund. Hvordan få til kaker/cookies uten stekeovn?
Hva med å ta med deig på tur og steke i stekepanna over et bål eller på primusen? En primus-cookie om du vil.
Forsøk «Cookies i stekepanna» ble vellykket, men det er noen ting man bør være obs på når man gjør dette.
- Det kan være lurt å prøve seg fram med en cookie for å finne den beste måten å steke på for deg.
- Ikke stek med for høy varme. For høy varme = svarte cookies.
- Cookies er som regel høyoppløselige når man tar dem ut av stekeovnen. Dette gjelder også cookies i stekepanna. Når du skal snu dem, må du gjøre det med et «skuff» med stekespaden. Ender du opp med flere «skuff» med stekespaden under cookien, går den i oppløsning.
- Jeg stekte dem i en teflonpanne, og da brukte jeg ikke smør. Mulig du må bruke smør om du bruker en annen type stekepanne.
- Cookies stivner etter at du har stekt dem.
- Lenger steketid – tørrere cookies. Kortere steketid – seigere cookies. Prøv deg fram.
- Liten cookie er lettere å snu enn en stor cookie.
Det ble 14 cookies i stekepanna av denne oppskriften
- 120 g smør – gjerne romtemperert
- 150 g sukker (juster dette etter hvor søt cookie du ønsker, og hvor søt sjokolade du bruker)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 1 ts bakepulver
- 200 g mel
- ¼ ts salt
- 100 g melkesjokolade – type kvikk lunsj – i biter
Kna/elt ingrediensene foruten sjokoladebiter sammen til en deig. Elt deretter inn sjokoladebitene. Form ønsket cookie-størrelse og stek på lav varme i stekepanna.
Les tips/info ovenfor før du starter.