Jeg har en sirup med Geitrams på gang, men fordi denne tar flere dager å lage, og jeg trengte en frisk sirup til fredagens dessert, måtte jeg tenke litt annerledes. Idéen om denne bringebærsirupen fikk jeg da vi var i butikken og jeg gikk forbi hylla med denne rosa etiketten som lyste mot meg. Jeg har tidligere laget sirup av ingefærøl, og nysgjerrigheten på denne flaskens innhold var nok til at den fikk være med meg opp på hytta. Nå skulle det lages bringebærsirup.
Denne bringebærsirupen er laget av
- 1 flaske (3,3 dl) ingefærøl med bringebærsmak 4% (Jeg brukte Edinburgh glutenfri Crabbie’s) – ikke reklame
- 50 g sukker
Ha alt i en kjele og reduser, ved hjelp av koking, til sirup. Jeg lot dette koke på middels varme i 25 minutter. Følg med underveis.
Fosskoking kan resultere i kortere koketid.
Bringebærsirup ble servert på vaniljeiskremen som igjen toppet cookies stekt i paiform. Bringebær og annet godt ble servert ved siden av.
1 hendelser på “Bringebærsirup”
hei