Nugatti + Ostekake = Sant

Nugatti + ostekake har vært et tema i hodet mitt i noen uker nå. Først lagde jeg en som ikke er verdt å nevne annet enn med en advarsel – Ikke lag den!
Etter at jeg hadde tenkt vel og lenge, fant jeg ut at jeg skulle gjøre det enkelt med denne nugattikaken med ostekrem. Jeg følte med den at jeg hadde gitt opp kaken som virket så fristende i mitt hode, men valgte altså å legge inn nugatti-kake-årene.

Dette varte helt til jeg var i en av mine favorittbutikker på lørdagen, når eieren av Taxi i Lillestrøm etterlyste Nugattiostekaken jeg hadde annonsert på Facebook. Dermed var Nugatti-ostekake-racet i gang igjen, og på søndag stod den klar. Eller skal jeg si – 4 små porsjonskaker stod klare. Jeg manglet bare litt pynt/stæsj/topping og det kjøpte mannen med på vei hjem i dag – Bringebær og peanøtter.

Etter litt dyr erfaring med den veldig mislykkede kaken, valgte jeg å teste min siste idé i form av små kaker. Blir litt billigere i mindre form.
Ostekakene ble godkjent av smakspanelet og neste steg blir nå å lage en stor kake. Må bare finne en passende anledning til den – Kanskje min egen 50-årsdag i slutten av måneden kan passe?

Til disse 4 små ostekakene med Nugatti brukte jeg kake-/terteformer med avtagbar bunn.

Bunnen til denne Nugatti + Ostekake = Sant er laget av

  • 100 g mandelmel
  • 70 g Nugatti

Bland/kna/elt dette godt sammen og fordel lik mengde i hver form. Trykk massen utover i formen til bunnen og kanten er dekket. Jeg gjør dette med plasthansker på hendene.

Stek bunnen midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

Mens bunnen er i ovnen, lager du ostemassen.

Ostekakemassen er laget av

  • 100 g Philadelphia
  • 1 egg
  • 1 ss (30 g) Creme Fraiche
  • 30 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fordel ostekakemassen i formene. Jeg fikk akkurat plass til dette i mine former.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 – 20 minutter. Mine stod i 20 minutter og jeg skulle ønske jeg hadde tatt dem ut noen minutter før.

Avkjøles – kjøleskapskald.

Nugatti-toppen til Nugatti-ostakeken er laget av

  • 1 dl kremfløte
  • 70 g Nugatti
  • 1 plate gelatin

Legg gelatinen i vann etter anvisning på pakken. Kok opp fløten og ta kjelen av plata. Klem vannet av gelatinen og rør den inn i fløten. Rør/smelt deretter Nugattien i den varme fløten. Avkjøles litt (bruk den før den stivner) før du har den på toppen av kaken.

Er du redd for at det blir for mye Nugatti i forhold til ostekake, kan du droppe toppen på disse småkakene.

Kakene ble servert med friske bringebær og hakkede peanøtter. Nam!

Takk til Mariann for sparket bak!

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk