For noen uker siden, leste jeg om saltkokte poteter i et ukeblad (Allers nr. 32). Dette syntes jeg hørtes spennende ut, og planla saltkokte poteter til middagen neste dag. «Problemet» var at jeg ikke rakk hjem for å lage middagen, så jeg måtte forklare mannen i huset om planen med potetene. Idéen var god, men gjennomføringen var ganske grisete. «Problemet» jeg nå snakker om var ikke mitt, men de som måtte koke potetene i dette saltvannet var ikke så veldig glade for oppgaven.
Skal du lage dette, må du regne med gris på kjøkkenet, og salt overalt. I tillegg må du huske på å skylle av saltet av potetene før du serverer dem. Dette lærte vi ved å ikke skylle dem først… 🙂
Kok ønsket antall poteter i en kjele med vann og mye salt. Hos oss ble det brukt
- ca. 20 poteter (mellomstore)
- 750 gr salt
- nok vann til å dekke potetene
Poteter og salt has i kjelen først. Hell så over vannet. Kok til potetene er møre. Anbefaler å skylle av saltet før servering.
Ønsker du ikke å skylle av alt saltet, fordi du skal spise potetene med skallet på, bør du smake deg fram 🙂