Saltkokte poteter

For noen uker siden, leste jeg om saltkokte poteter i et ukeblad (Allers nr. 32). Dette syntes jeg hørtes spennende ut, og planla saltkokte poteter til middagen neste dag. «Problemet» var at jeg ikke rakk hjem for å lage middagen, så jeg måtte forklare mannen i huset om planen med potetene. Idéen var god, men gjennomføringen var ganske grisete. «Problemet» jeg nå snakker om var ikke mitt, men de som måtte koke potetene i dette saltvannet var ikke så veldig glade for oppgaven.

Skal du lage dette, må du regne med gris på kjøkkenet, og salt overalt. I tillegg må du huske på å skylle av saltet av potetene før du serverer dem. Dette lærte vi ved å ikke skylle dem først… 🙂

Kok ønsket antall poteter i en kjele med vann og mye salt. Hos oss ble det brukt

  • ca. 20 poteter (mellomstore)
  • 750 gr salt
  • nok vann til å dekke potetene

Poteter og salt has i kjelen først. Hell så over vannet. Kok til potetene er møre. Anbefaler å skylle av saltet før servering.

Ønsker du ikke å skylle av alt saltet, fordi du skal spise potetene med skallet på, bør du smake deg fram 🙂

Saltkokte poteter

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?