Har du hatt oppi det derre!!! Hørte jeg bak ryggen min mens jeg stod å stekte hamburgerne. I farta hadde jeg helt glemt å skylle vekk alle spor etter grønnsaker.
Selv om gutta var forberedt på at det ville bli spinatburger til middag, var de nok ikke forberedt på den giftige grønnfargen som lyste mot dem fra oppvaskbenken 🙂
Årsaken til utbruddet ble lagd av
- 200 gr spinat
- 30 gr soltørket tomat (av den i olje)
- 100 gr fetaost
- 3 fedd hvitløk
- 1 rød chilipepper
- 2 ss olivenolje
Dette kjørte jeg i en foodprocessor til en pesto. Denne pestoen kan anbefales som dressing også. Kjempegod 🙂
Pestoen ble så blandet samen med
- 800 gr karbonadedeig
- 2 eggeplommer
- 60 gr griljermel
- 1 ts salt
Av dette ble det 6 hamburgere. På grunn av fargen, prøvde gutta seg på å være morsomme, ved å si at burgerne var mugne. Jeg vil vel heller si at det satt et par «mugne» karer rundt bordet. 🙂 De forlot i hvert fall bordet mette og fornøyde, så jeg går utfra at de likte maten.
Dressing må man ha, og selv om noen i huset er fornøyde med den ferdigkjøpte hamburgerdressingen, er ikke jeg det. Jeg lagde derfor en dressing av
- 30 gr fetaost
- 50 gr Creme Fraiche (lett)
- 1 ss fløte
- gressløk
- agurk i små biter
Fetaost, Creme fraiche og fløte ble rørt godt sammen. Deretter tilsatte jeg hakket gressløk og agurk i små biter (mengde etter ønske). Dette ble nok til 2 burgere.
Jeg serverte burgerne med vannmelon.
Jeg lagde kjøttboller til en venninnekveld, og brukte denne oppskriften. I tillegg til karbonadedeigen, brukte jeg 400 gr svinekjøttdeig. Med dette fikk jeg ca 40+ smakfulle kjøttboller.
Her er andre burgere jeg har lagd i det siste
Da grønnsaker ikke spises uten diskusjon,
kom frua fra Skedsmo til en konklusjon.
Grønnsaker hun i hamburgeren gjemte,
og rundt middagsbordet var alle samstemte;
«Verdens beste hamburger, en revolusjon!»