Plutselig var vi i høstmåneden september, og da gikk tankene mine rett over på hva jeg kan bake med høstens bugnende frukter. Valget falt på plommekake. Det er første gang jeg har lagd kake med plomme, men det blir ikke siste.
Til en saftige PlommeKake i en 22 cm form brukte jeg
- 200 g smør
- 200 g brunt sukker
- 3 egg
- frø fra en vaniljestang
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 500 g røde plommer uten sten (250 g finhakket + 250 g i litt større biter)
Fjern steinen fra plommene. Jeg finhakket 250 g av plommene med stavmikser og så skjærte jeg større biter av resten.
Pisk smør og sukker godt. Tilsett ett og ett egg (gjerne bare eggeplommene først og så hvitten etterpå) og så vaniljefrøene, og deretter har du i det tørre før du til slutt vender inn plommene.
Has i en godt smurt form og stekes på 180 grader i 50 – 60 minutter (avhengig av ovnen). Følg med på kaken på slutten av steketiden, og gjerne etter at det har gått 40 – 45 minutter. Blir kaken mørk på toppen legger du bare et bakepapir over mot slutten av steketiden.
Andre godsaker jeg har lagd av plomme tidligere
Ostesmørbrød (av det mektige slaget)