Denne saftige gulrotkaken inneholder også epler i tillegg til gulrøtter. Jeg hadde lyst til å lage en krydderkake til jul, men etter to mislykkede kakeforsøk som involverte ingefærøl og appelsin, endte jeg opp i tryggere farvann med denne gulrotkaken med epler.
Jeg bakte denne saftige gulrotkaken i en randform = god plass i midten til mye godt. Tomrommet i midten av min gulrotkake ble fylt med nøtter og tørket frukt. Du kan også bake det inn i selve kaka. Velger du å «fylle» kaken på den måten jeg har gjort, kan man selv velge om man vil ha dette til kakestykket sitt eller ei.
I tillegg til den fløyelsmyke kremen på gulrotkaken, har jeg toppet den med en deilig og smakfull ingefær- og appelsinsirup.
Ønsker du en god oppskrift på gulrotkake i liten langpanne, kan jeg anbefale denne godt brukte oppskriften.
Kaken er bakt i en randform str. 22 cm, og til denne har jeg brukt
- 3 egg
- 250 gram brunt sukker
- frø fra 1 vaniljestang
- 2 ts kanel
- 2 ts tørket ingefær
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 200 gram mel
- 1 dl kefir
- 100 gram smeltet smør
- 200 gram eplemos
- 200 gram revet gulrot
Lag eplemos med stavmikseren.
Gulrøttene ble «revet» med stavmikseren.
Pisk egg, brunt sukker og vaniljefrø luftig. Tilsett deretter det tørre og kefir + smeltet smør om hverandre. Til slutt røres eple og gulrot inn.
Kaken stekes i en godt smurt randform midt i ovnen på 170 grader i 50 – 60 minutter. Alle ovner er forskjellige, så steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Kremen til denne saftige gulrotkaken ble laget av
- 100 gram romtemperert smør
- 200 gram melis
- Vaniljefrø fra ½ vaniljestang
- 200 gram Philadelphia naturell
Pisk smør og melis godt. Gjerne i 5 minutter til det har blitt hvitt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig.
Oppskriften dekker mer av kaken enn det du ser på bildet. Her har jeg bare brukt halvparten av kremen. Da noen liker mer krem enn andre, kan resten av kremen serveres ved siden av gulrotkaken.
Ingefær- og appelsinsirupen ble laget av
- 2 dl ingefærøl (jeg brukte Ginger Joe med 4% alkohol)
- 2 dl appelsinjuice (ferskpresset med egen håndkraft fra 2 appelsiner)
- 30 gram Akasiehonning
- 50 gram brunt sukker
- ½ vaniljestang uten frø (restene av den du brukte til gulrotkakekremen)
Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.
Ha alt i en kjele og kok i ca. 15 – 20 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Eks: Fosskoking = kortere koketid enn putring i kjelen.
Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.
Kakens hulrom i midten ble fylt med tørket frukt og nøtter.