Saftig, fløyelsmyk og luftig sjokoladekake med coca cola og rom – er lagd med utgangspunkt i den saftige sjokoladekaken jeg lagde med ingefærøl i. Der skrev jeg om at man sikkert også kunne bruke Coca Cola, og jammen hadde jeg rett. Denne kaken ble veldig fin, og selv om det er Cola i den, ble den verken for søt eller for mektig.
Mens jeg holdt på på kjøkkenet, drev mannen min på med å selge bilen. Når papirarbeidet skulle gjøres unna, fikk jeg plutselig mange flere prøvesmakere til denne kaka. Alle syntes den var god. Ikke bare fikk jeg solgt bilen min, men produksjonen på kjøkkenet fikk stjerne i boka.
Mamma pleide alltid å ha romessens i sjokoladekremen på sjokoladekaka når vi var små, og dette er grunnen til at jeg ville prøve å lage en sjokoladekrem med rom i. Jeg hadde bare 1 ss, og dette ga bare et lite hint av smaken, så her må du smake deg fram til hva du ønsker.
Saftig, fløyelsmyk og luftig sjokoladekake med coca cola og rom – er lagd i liten langpanne str. 30 x 40 cm sånn ca. ble lagd av
- 200 g smeltet smør
- 200 g smeltet melkesjokolade
- 200 g brun farin
- 3 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 20 g bakekakao
- 3 dl Coca Cola
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Pisk farin, vaniljesukker og egg lyst og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og Cola) om hverandre.
Ha røren i en bakepapirkledd form str. og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Sjokoladekremen ble lagd av
- 3 dl kremfløte
- 400 g smeltet melkesjokolade
- 100 g smeltet smør
- 4 eggeplommer
- 1 ss rom eller smak til hvor mye du ønsker – 1 ss gir et ørlite pittelite hint av rom, så om du ønsker romsmak må du øke mengden, eller du kan droppe den helt
Kok opp fløten med smøret i, ta kjelen av varmen og smelt inn melkesjokoladen. Avkjøles og piskes opp sammen med eggeplommene når den har tyknet.
Tilsett 1 ss rom, eller mer, om du ønsker = rom og cola…
Toppes med peanøtter.
Smør kremen på eller pynt med roser.