Rullekake med hvit sjokolade og jordbær

Rullekake pleide mamma å lage med jordbærfyll. Vi toppet denne med krem når vi forsynte oss, og det pleide som regel ikke å holde med ett kakestykke.

Jeg har alltid forestilt meg at det er et vanskelig kunststykke å få til denne kaken, så jeg har derfor aldri bakt den selv. Har jeg ikke fått den hjemme hos mamma, har jeg heller kjøpt den hos verdens beste bakeri, hvilket vil si at jeg bare fikk tak i den når jeg var på besøk på heimplassen; Andenes.

Vel, tilbake til dagens bakst her i huset. Jeg har nå funnet ut at rullekake ikke er så vanskelig å lage. Skjønner ikke hvorfor jeg har utsatt å lage noe så enkelt og godt så lenge. Denne kaken er enkel å gjøre til sin egen, ved å fylle den med det du liker best. 🙂

Siden jeg aldri har lagd rullekake før, hadde jeg heller ingen oppskrift, og jeg ringte derfor mamma for å få denne. Hennes oppskrift, ble så finjustert. Mens jeg pisket eggedosis av egg og sukker, tenkte jeg på en marengsrullekake jeg hadde sett på Godt.no. Jeg fant ut at det måtte da gå an å kombinere disse to, og oppskriften ble derfor endret litt til.

Kaken jeg lagde består av

 • 3 egg
 • 100 gr sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 100 gr mel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 2 stivpiskede eggehviter

Jeg pisket 3 egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Deretter rørte jeg inn siktet mel og bakepulver. Til slutt røres den stivpiskede eggehviten forsiktig i kakerøren. Den ferdige røren ble smurt godt utover i en bakepapirkledd langpanne, og kaken ble stekt på 210 grader i 8 minutter. Kaken hvelves over på et bakepapir når den er ferdigstekt. Jeg dekket den til med bakepapir og et kjøkkenhåndkle.

Mens kaken stod til avkjøling, lagde jeg sjokoladekremen som består av

 • 2 plater smeltet hvit kokesjokolade
 • 1 dl kokt fløte
 • 2 eggeplommer

Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad og kokte opp fløten. Fløten ble så rørt inn i den smeltede sjokoladen. Til slutt rørte jeg inn to eggeplommer, en av gangen. Dette ble så satt i kjøleskapet.

Kremen i kaken er vanlig kremfløte, og jeg pisket

 • 1 pk kremfløte
 • 1 ss sukker

Som fyll brukte jeg også

 • 1/2 kurv med jordbær i små biter

Når alt var ferdig avkjølt, smurte jeg sjokoladekremen over bunnen. Deretter smurte jeg den stivpiskede kremfløten på, til slutt hadde jeg jordbærene på. Jeg brukte 2/3 av sjokoladekremen og 3/4 av kremfløten inni kaken. Resten blandet jeg, og serverte ved siden av til den som måtte ønske litt mer krem.

Da jeg ikke hadde lagd rullekake tidligere, var jeg litt usikker på om jeg skulle rulle kaken sammen fra kortsiden eller langsiden. Det ble langsiden.

Nå var altså alt klart for å rulle kaken sammen, og jeg var veldig spent på om den ville revne eller ville alt fyllet bli klemt ut. Det gikk bra, så det var absolutt ingen grunn for bekymring. 🙂 Dagens lekse må være at jeg ikke skal la bekymringen forhindre meg i å prøve ting jeg ikke tror jeg kan, for jeg kan dermed gå glipp av nye og smakfulle opplevelser 🙂

rullekake med hvit sjokolade og jordbær

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk