Rullekake med blåbær

Rullekake med blåbær servert som bløtkake. Med linjal, hoderegning og litt tålmodighet gikk dette veldig fint.

Jeg målte først opp hvor stor en kake kunne bli i min langpanne. Da jeg kom fram til at den kunne bli 30 x 35 cm, hadde jeg valget mellom å lage en kake som skulle bli 5 cm høy eller 6 cm høy. Det vil si at om jeg bestemte meg for en 5 cm høy kake, måtte jeg dele den ferdigstekte kaken i 6 like store deler og 5 like store deler om kaken skulle bli 6 cm høy.

Jeg gikk for en 6 cm høy kake fylt med blåbærkompott og krem.

Lag blåbærkompotten først, sånn at den blir avkjølt før den brukes. Ellers kan du risikere at kremen smelter.

Blåbærkompotten er lagd av
  • 450 g blåbær
  • 150 g sukker
  • 20 g maizena rørt ut i litt vann

Ha alt i en kjele. Rør sammen og kok opp. La småkoke under omrøring til den tykner. Avkjøl.

Kaken er lagd av
  • 4 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss bringebæreddik

Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk inn bringebæreddiken. Sikt inn mel og bakepulver og vend dette inn.

Fordeles på en bakepapirkledd stekebrett (smør gjerne bakearket med litt olje (veldig tynt lag)) og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Mulig den blir ferdig litt før i din ovn. Følg derfor med fra ca. 8 minutter.

Vend kaken på et rent kjøkkenhåndkle. Jeg måtte bruke to pga kakens størrelse. Rull sammen fra kortenden. Rull med kjøkkenhåndkleet, sånn at det blir med inni kakespiralen, om du skjønner.

Da jeg ikke hadde alt jeg trengte til resten av kaken, måtte jeg ut for å handle. Kaken ble liggende sammenrullet i 1 time og 30 minutter før jeg begynte med monteringen. Det gikk fint.

Har du like dårlig øyemål som meg, kan det være lurt å bruke linjal når du skal dele opp kaken i «strimler».

Legg strimlene utover og dynk dem med det du måtte ønske.
Jeg dynket med litt lukkervann. Dette uten å tenke over at det var sukker i bunnen, kompotten og kremen jeg hadde i kaken. Neste gang dynkes den nok i litt melk.

Nå kan kremen lages, og jeg brukte
  • 5 dl kremfløte med litt sukker i til dette

Smør på blåbærkompott og stivpisket krem og begynn å rulle første strimmel. Denne settes på midten av kakefatet som du skal bruke.
Deretter fortsetter du rundt og rundt med strimlene til du får en ferdig kake. Mulig det blir litt mye gris, og de lange strimlene kanskje er litt uhåndterlige. Dette løste jeg ved å dele dem opp etterhvert. Et lite kakepuslespill.

Jeg smurte bare på krem på første strimmel mens den lå på benken. Resten av kremen smurte jeg på strimlene etterhvert som de var ferdig påmontert på kaken – altså kakens yttersirkel.

Kaken pyntes/dekkes med krem og det du måtte ønske av bær. For min del falt valget på blåbær og jordbær.

Rullekake med blåbær servert som bløtkake

Rullekake med blåbær servert som bløtkake

Rullekake med blåbær servert som bløtkake

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?