Følte at det var på tide med noen hjemmelagde hamburgere igjen, og i dag ble det derfor Red Hot Beet Burger. Navnet ble litt fancy, men det passer bra til selve burgeren, som ble rød og sterk av rødbetene (beet på engelsk), chiliene og ingefæren jeg hadde i.
Å ha rødbeter i, gjorde stekingen litt vanskelig. Det ble ihvertfall litt vanskeligere å vurdere når burgerne var ferdigstekte, siden den var blitt rød av rødbetene. Men, hva gjorde vel det når de også ble saftige. 🙂
Min erfaring, er at hamburgere med grønnsaker i, blir litt mindre «fast i fisken» enn vanlige burgere. Slappere i fisken, men sunnere 🙂
Det ble 9 burgere av følgende
- 140 gr rødbeter (ferske)
- 4 fedd hvitløk
- 1/2 løk
- 2 chili (habanero)
- 65 gr babyspinat
- 20 gr ingefær
- litt olivenolje
Dette kjørte jeg i Foodprosessoren, til pure. Jeg kunne ha stoppet før det ble pure, og fått burgere med mange fine farger i, men så er det dette med at det er lettere å få i ungene ting de ikke ser…
Etter at minstemann hadde sett hva som skulle i burgerne, kom han med følgende kommentar til bråket fra Foodprosessoren; «Det høres ut som om noen skriker, fordi de må spise grønnsaker…» 🙂
Dette blandet jeg så med
- 400 gr kjøttdeig av svin
- 500 gr karbonadedeig
- 2 eggeplommer
- 70 gr griljermel
- litt salt
Disse ble stekt mens bordet ble dekt.
Burgeren ble servert med stekt avocado (til de som ønsket det).
På grunn av at barna liker hamburger så godt, lager jeg ofte dette. Det har blitt noen forskjellige varianter etter hvert.