Festdessert

Jeg synes mai er den fineste måneden i året. Dagene har blitt lengre, lysere og ikke minst varmere. Gresset blir grønt og blomstene titter fram og smiler mot sola.

I mai er det mange festdager. Dager som ofte tilbringes sammen med familie og/eller gode venner.

Jeg hørte på radioen at Grillens dag var 4. mai, så i går feiret vi denne Grillens dag sammen med gode venner, og i godt selskap er det som regel også god mat. På grillens dag, var det mannen i huset som stod for middagen, mens jeg lagde tilbehøret og desserten.

Med huset fullt av prøvekaniner, måtte jeg lage noe jeg ikke hadde lagd før, og desserten valget falt på, ble en fra Freias oppskrifts- og inspirasjonsbok. Oppskriften jeg lot meg inspirere av heter Sjokoladekrem med mascarpone og ingefær. Selv om jeg er glad i ingefær og lime, droppet jeg dette, i tillegg til å øke melis- og sjokolademengden nevnt i oppskriften.

Tilbakemeldinger fra kveldens 6 voksne var følgende: En syntes den var god men for mektig, en syntes at det var en litt for stor porsjon, mens de fire andre syntes den var veldig god og en akkurat passse porsjon.

Til 10 porsjoner brukte jeg

  • 500 gr mascarpone
  • 6 ss melis
  • 2 ss kakao
  • 200 gr 70% sjokolade (revet)
  • 1 vaniljestang (frøene)
  • 5 dl kremfløte (stivpisket)
  • 1 kurv jordbær (ferske)
  • 1 kurv bringebær (ferske)
  • 1 kurv blåbær (ferske)

Jeg blandet først mascarpone, melis, frøene fra vaniljestangen og kakao. Deretter tilsatte jeg nesten all sjokoladen (revet), og rørte til slutt i ca. 2 dl av den stivpiskede kremen. Resten av kremen og den revne sjokoladen brukes til danderingen av desserten (lagvis eller til pynt), sammen med bærene.

Jeg serverte dette i 6 store glass og 4 små glass. Tilbakemeldingene er basert på porsjonene i de store glassene på bildet.

Denne desserten sendte jeg inn til Matbloggsentralens utfordring; 17. mai-mat, og vant en trådløs stavmikser med den.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk