Kjempegod og saftig rabarbrakake så dagens lys på kjøkkenbenken i dag.
Det er en stund siden jeg delte noe godt med dere nå, og da var det på sin plass å komme med noe skikkelig godt.
Denne oppskriften kan varieres litt. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på vaniljekaken min, og her er kefir byttet ut med vaniljeyoghurt og melk.
Denne kaken er laget i en liten langpanne str. 30 x 40 cm, og den er laget av
- 200 g romtemperert smør
- 300 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 dl melk
- 1 boks gresk vaniljeyoghurt – 350 g
- 300 g rabarbra (rå) – det er plass til enda mer om du skulle ønske dette
Pisk smør, sukker, vaniljesukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg.
Nå kan mel, bakepulver, natron og melk og yoghurt tilsettes om hverandre.
Rens rabarbra og del i biter – ønsket størrelse og tykkelse.
Røren has i en bakepairkledd langpanne. Fordel rabarbraen oppå røren.
Som man kan se av bildene (før og etter steking), var ikke fordelingen like dekorativ etter steking som før.
Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 50 min. Da det er forskjell på stekeovnene, anbefaler jeg å sjekke kaken etter at det har gått 40 min.
Nytes med krem, iskrem, vaniljekesam eller vaniljekrem og litt bær. Nam!
2 hendelser på “Rabarbrakake – kjempegod og saftig”
Min versjon ble litt lav, men god! Brukte glutenfri melmiks, og frosne rabarbra. Neste gang skal jeg bruke mindre form, 20×30 kanskje. Takk for oppskrift!
Hyggelig å høre at den falt i smak, Camilla. Takk.