Proteinbrød

Magen min tåler ikke vanlig brød. Jeg ser ut som om jeg er åtte måneder på vei etter å ha spist «vanlige» brød og rundstykker. Men etter at en venninne tipset meg om en oppskrift på et proteinbrød, kan jeg spise brødskiver uten å være oppblåst resten av dagen.

Oppskriften fant jeg på matoppskrifter123.no, og denne gjelder for 1 brød.

  • 4 egg
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1,5 ss bakepulver
  • 40 g linfrø (jeg bruker de knuste)
  • 60 g kruskakli
  • 50 g sesamfrø
  • 45 g solsikkekjerner
  • 3 ss olje/smør
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss Husk (står ikke i originaloppskriften)
  • 40 g mandelmel (står ikke i originaloppskriften)

 

Pisk eggene lett, og bland inn creme fraiche og olje. Tilsett de tørre ingrediensene. Deigen skal ha en kladdete konsistens. Ha deigen i en brødform og stek på 180 grader i 55 minutter nederst i ovnen.

Oppbevares i kjøleskap.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?