Magen min tåler ikke vanlig brød. Jeg ser ut som om jeg er åtte måneder på vei etter å ha spist «vanlige» brød og rundstykker. Etter at en venninne tipset meg om en oppskrift på et proteinbrød, kan jeg spise brødskiver uten å være oppblåst resten av dagen.
Oppskriften på dette proteinbrødene fant jeg på matoppskrifter123.no
- 4 egg
- 1/2 boks creme fraiche
- 1,5 ss bakepulver
- 40 g linfrø (jeg bruker de knuste)
- 60 g kruskakli
- 50 g sesamfrø
- 45 g solsikkekjerner
- 3 ss olje/smør
- 0,5 ts salt
- 3 ss Husk (står ikke i originaloppskriften)
- 40 g mandelmel (står ikke i originaloppskriften)
Pisk eggene lett, og bland inn creme fraiche og olje. Tilsett de tørre ingrediensene. Deigen skal ha en kladdete konsistens. Ha deigen i en brødform og stek proteinbrødet på 180 grader i 55 minutter nederst i ovnen.
Oppbevaring: i kjøleskap eller oppskjært i skiver i fryseren.