I dag er det sommeravslutning for minstemann, og de skal ta med seg en rett hver. I fjor hadde vi med pizzasnurrer, og det var også ønsket hans for årets bidrag til kveldens buffet.
Jeg bruker endel tid på kjøkkenet, og hvis jeg kan spare litt tid, benytter jeg meg av muligheten.
Til disse pizzasnurrene (ca 40 stk) trenger du
- 1 pose Toro pizzabunn familie (vanlig)
- 1 pose Toro pizzabunn familie (havre og bygg)
- 1 pose Toro pizzafyll med tomat og urter
- 1 pose Toro pizzafyll med hvitløk og søt chili
- 1 pose (500 gr) revet ost (etter eget ønske)
- 2 pk kyllingkjøttdeig
Du kan stoppe her, men hvis du vil ha litt mer avanserte snurrer trenger du også
- 1 håndfull spinat (kuttes)
- 1 håndfull ruccola (kuttes)
- 10 blader frisk basilikum (kuttes)
- 4 fedd hvitløk (kuttes)
- 1 chili (kuttes)
- 10 dulcita tomater (kuttes)
- parmesan (etter ønske)
Stek kjøttdeigen og lag pizzadeigen (bland de to posene) og sausene etter anvisning.
Etter å ha lagd hver deig etter anvisningen, eltet jeg den sammen med ost, masse ost. La den heve litt.
Mens deigen hviler litt, kutter du spinat, ruccola, basilikum, hvitløk, chili og tomat.
Del deigen i to og kjevle den ut til ca 50 x 30 cm. Ha på halvparten av det «vanlige» fyllet, og strø utover ost før du ruller deigen sammen.
Deles i like store biter og stekes på 225 grader i ca 18 minutter.
Den andre halvdelen av deigen delte jeg i to like store deler. Den ene lagde jeg som nevnt ovenfor med 1/4 av sausen, mens den andre lagde jeg med den «avanserte» sausen.
De kuttede grønnsakene blandes med resten av sausen (1/4), og has utover bunnen som du allerede har kjevlet ut.
Ha over parmesan før du ruller sammen deigen.
Stekes på 225 grader i ca 18 minutter.
Vi måtte selvfølgelig prøvesmake for å vite om vi kan ta disse med i kveld. De ble godkjente, av både store og små.