Disse deilige og fargerike brødene serverte jeg til tomat-og gulrotsuppa vi hadde her om dagen. Disse passer både til suppe og til koldtbordet. Jeg må innrømme at jeg spiste et par bare som de var og uten noe til til kveldsmat.
25 småbrød ble lagd av
- 350 g mel
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 2 dl fingervarm skummet melk
- 1 egg
- 100 g romteperert smør
- 25 g fersk gjær
Varm melken. Elt sammen mel, sukker, salt, melk og egg. Ha i litt og litt av smøret og gjæren. Eltes i ca. 10 minutter.
Deigen hevet i 1 time.
Jeg delte ferdighevet deig i to, kjevlet den ut i ønsket størrelse og fordelte halvparten av pesto- og avocadosmøret utover.
Brødene ble stekt på 200 grader i ca. 17 minutter.
På slutten av deigens hevetid lager du Pesto- og avocadosmøret
- 150 g romteperert smør
- 50 g spinat
- 1 potte basilikum
- 15 g hvitløk
- 100 g avocado
- 100 g parmesan
- smak til med salt
Kjør alt foruten saltet i en foodprosessor. Smøret utover utkjevlet deig.