Pesto- og avocadosnurr

Disse deilige og fargerike brødene serverte jeg til tomat-og gulrotsuppa vi hadde her om dagen. Disse passer både til suppe og til koldtbordet. Jeg må innrømme at jeg spiste et par bare som de var og uten noe til til kveldsmat.

25 småbrød ble lagd av

  • 350 g mel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl fingervarm skummet melk
  • 1 egg
  • 100 g romteperert smør
  • 25 g fersk gjær

Varm melken. Elt sammen mel, sukker, salt, melk og egg. Ha i litt og litt av smøret og gjæren. Eltes i ca. 10 minutter.

Deigen hevet i 1 time.

Jeg delte ferdighevet deig i to, kjevlet den ut i ønsket størrelse og fordelte halvparten av pesto- og avocadosmøret utover.

Brødene ble stekt på 200 grader i ca. 17 minutter.

 

På slutten av deigens hevetid lager du Pesto- og avocadosmøret

  • 150 g romteperert smør
  • 50 g spinat
  • 1 potte basilikum
  • 15 g hvitløk
  • 100 g avocado
  • 100 g parmesan
  • smak til med salt

Kjør alt foruten saltet i en foodprosessor. Smøret utover utkjevlet deig.

 

Pesto- og avocadosnurr

Pesto- og avocadosnurr

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?