Pavlova – SjokoladeBonanza

Vel, jeg klarte ikke å la være å lage en ny Pavlova. Fristelsen ble for stor. Denne gangen ble den med sjokolade inni og oppå.

Forrige Pavlova jeg lagde; Pavlova med bringebærkrem, var min favoritt, og denne Bonanzaen ble mannens favoritt.

Jeg var litt skeptisk nå jeg serverte disse nyutprøvde Pavlovaene som dessert til middagsgjestene, men det hadde jeg ikke trengt å være. Tilbakemeldingene (foruten 1) var veldig gode.

Oppskrift på Pavlova – sjokoladebonanza
Jeg lagde 13 porsjonspavlovaer av dagen før de skulle brukes

  • 6 eggehviter
  • 200 g hvitt sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 8 g vaniljesukker
  • 20 g maizena
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 100 g melkesjokolade i biter (av typen Smelt)

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.

Sett på ovnen på 180 grader.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Jeg hadde i det hvite sukkeret først, før det brune, for jeg visste ikke helt om det ville gå med brunt sukker.

Når det er to minutter igjen, pisker du inn maizena og så røres eddiken forsiktig inn for hånd. Til slutt røres sjokoladebitene inn for hånd.

Marengsen has i en sprøytepose. Sørg for å ha stort nok hull slik at sjokoladen kommer ut. Lag ønsket form og størrelse på Pavlovaen på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg måtte bruke to brett.

Skru ned varmen til 120 grader og sett inn begge brettene med god plass mellom dem. Jeg trodde jeg måtte bytte plass på brettene etter halvgått steketid, men det trengtes ikke.

Pavlovaene ble stekt i 1 time og 10 minutter.

Pyntes med stivpisket kremfløte, stekt hvit sjokolade, sjokoladesaus og jordbær.

Stekt hvit sjokolade

  • 100 g hvit sjokolade

Knekkes i biter og legges på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen på 130 grader i 15 – 20 minutter. Jeg har opplevd at steketiden varierer, så følg med slik at de ikke blir brente.

Kjekt å vite; De blir som regel mørkere inni enn de er utenpå.

Sjokoladesaus

  • 100 g 70% sjokolade
  • 1 dl kremfløte

Kok opp kremfløten, ta kjelen av platen og ha oppi sjokoladen. Rør til den er smeltet og avkjøl litt. Den blir for tykk hvis den avkjøles helt.

Bruk skje og la sjokoladen renne over Pavlovaen. Det blir rene kunstverket 🙂

For de av dere som har sett alle mine oppskrifter på Pavlova, ser dere at jeg sjonglerer mellom hvitvinseddik og bringebæreddik. Nå har jeg gått til innkjøp av en ny type eddik og da har jeg plutselig fått en velsmakende grunn til å prøve en enda ny Pavlova.

 

Pavlova - SjokoladeBonanza

Pavlova - SjokoladeBonanza

Pavlova - SjokoladeBonanza

Pavlova - SjokoladeBonanza

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk