1

Påskefyrste

Påskefyrste måtte til. Jeg lagde julefyrste til jul i fjor, og nå altså fyrstekake til påske = påskefyrste.

Jeg hadde i appelsinjuice, og fyllet smakte sitrus før jeg hadde det i kaken, men ferdigstekt fyll smakte ikke så mye sitrus. Lager du denne kaken for appelsinsmaken sin del, bør du ha i zest fra 1 appelsin i kaken.

Påskefyrsten er stekt i en for på 22 cm i diameter, og den er laget av

  • 125 g romtemperert smør
  • 200 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 125 g sukker
  • 1 egg

Kna alle ingrediensene godt sammen. Settes kaldt i noen timer eller over natta.

Lag fyllet

  • 200 g ristede mandler – males (jeg gjorde det med stavmikser)
  • 150 g marsipan – jeg brukte den med 50% mandler
  • 1 dl ferskpresset appelsinjuice (som nevnt ovenfor – bruk zest også om du ønsker hint av appelsinsmak)
  • 50 g melis
  • 1 klype salt
  • Jeg brukte også 300 g vaniljekrem (av typen kjøpt)

Elt alt, foruten vaniljekremen, godt sammen til en seig masse.

Kle formen med bakepapir og fordel deigen i formen. Bunnen og oppover langs kantene. Spar noe av deigen til toppen av kaken.
Denne deigen smuler lett, så jeg innrømmer at den legges i formen som et puslespill = formen dekkes litt og litt av gangen. Det samme gjelder toppen av kaken.

Fordel fyllet i formen etter at deigen er fordelt. Smør deretter vaniljekrem på toppen før du til slutt fordeler deig over her igjen.

Påskefyrsten ble stekt midt i ovnen på 170 grader i 1 time.

Denne påskefyrsten smaker veldig godt med krem på. Bruker du samme mengde vaniljekrem som jeg, kan resten av vaniljekremen blandes med stivpisket kremfløte og serveres til.