Ovnsbakt Portobello

Med mange lagrede opptak av matprogrammer, var det på tide å se litt igjennom disse, for å frigjøre plass for nye opptak med ny inspirasjon. Nigella med italienske smaker og Jamie Oliver med både 15 og 30 minutters-retter rullet over skjermen sammen med julegaveforslag og julemat i reklamepausene.

Det er mye fristende mat de lager, men det er ikke alltid maten min blir som deres. I tillegg er jeg nok litt tregere enn Jamie, for det tar alltid lenger tid å lage maten enn det han «lover», men det skyldes vel helst mine kunnskaper og sakte fart på kjøkkenet. 🙂

Jamie lagde mye godt, og en av tingene jeg lot meg friste til å prøve ved siden av gårsdagens grillede kyllingfileter var ovnsbakt Portobello, og til 2 voksne lagde jeg 3 sopp. 2 små og en litt større. Den som var litt større, var allikevel mindre enn de største man får kjøpt i butikken (skjønner?).

Disse tre vakre soppene ble smurt inn i en blanding av

  • 10 gr hakket hvitløk
  • 10 gr hakket chili
  • 30 gr hakkeet ovnsbakt paprika (på glass)
  • 30 gr parmesan i biter
  • litt salt
  • olivenolje (du ser hvor mye du trenger når du holder på)

Jeg skrellet soppen først, for at den skulle trekke til seg smakene bedre. Deretter blandet jeg finhakket hvitløk, chili og paprika samt olivenoljen direkte i formen som skulle i ovnen. Ferdigskrellet sopp ble så smurt inn med dette og til slutt toppet med parmesan og litt mer olivenolje, men soppen skal ikke bade i olje.

Da verken steketiden eller gradene ble nevnt i programmet, var jeg usikker på hvor lenge den skulle stå i ovnen. Jeg prøvde meg fram, og Portobelloen ble stekt på 180 grader i 15 minutter, og dette var nok til denne størrelsen, så det må kanskje beregnes lengre tid på større sopp.

Dette kan brukes som tilbehør som vi gjorde til hovedretten, men den kan også brukes som forrett eller å bare spise den alene med et godt glass vin. Hva med å prøve den mellom to hamburgerbrød? En skikkelig Portobello-burger.

På frukt.no har de også forslag til en Portobello-burger. Idéen finner du her.

Jamie Oliver brukte også finhakket persille, men det hadde jeg dessverre ikke.

Ovnsbakt Portobello2

Ovnsbakt Portobello1

Ovnsbakt Portobello

Den var veldig lett å skrelle.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk