Leste på Tine sin Facebookside at det er melkens dag i dag. I tillegg skrives det mye om milkshake på Godt.no om dagen. Med dette lot jeg meg friste til å prøve en EspressoShake i solen på terrassen i dag, og denne falt veldig godt i smak.
Etter lørdagskvelden var frua helt kaputt,
og i kroppen hun trengte noe med futt.
En shake med smak av kaffe,
ville nok energien fremskaffe,
og nå klarer hun ikke sitte stille et minutt…
2 glass velgjørende EspressoShake ble lagd av
- 0,5 dl sterk og kald espresso (2 kapsler Nespresso med lite vann)
- 200 gr vaniljeis
- 2 dl skummet melk
- 1 dl stivpisket kremfløte uten sukker (eller mengde etter ønske)
- litt revet sjokolade til topping
Da espressoen må avkjøles, må denne shaken planlegges litt på forhånd.
Stivpisk kremen og riv sjokoladen først. Jeg hadde espresso, vaniljeis og melk i en blender, og blandet dette til ønsket konsistens.
Jeg helte shaken i to glass og toppet dem med stivpisket krem. Sjokoladen ble strødd på toppen. Deilig i sommervarmen 🙂