Siden jeg har lagd Fars Favoritt, er det vel på sin plass å lage Mors Favoritt også. Hva er vel ikke bedre da, enn hvit sjokolade og jordbær? Hadde det vært helg, skulle jeg tatt et glass Prosecco til også 🙂
Til denne kaken, eller skal jeg si disse 14 kakene, trenger du 14 muffinsformer og dette til bunnen
- 10 Kormo (knust med stavmikser)
- 50 gr sukker
- 1/2 ts kanel
- 1 pk Tine ost til baking – naturell
Bland dette godt, og ha det i bunnen av muffinsformene.
Til selve ostemassen med hvit sjokolade, trenger du
- 3 egg
- 100 gr sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 2 pk Tine ost til baking – vanilje
- 2 plater Freia hvit sjokolade (smeltet)
- 350 gr jordbær
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Bland så i osten og den smeltede sjokoladen, for deretter å ha det over bunnen i muffinsformene.
Mos jordbær, og la den renne av litt. Ha deretter litt most jordbær midt i kaken, og rør litt rundt, slik at den blander seg med ostemassen.
Stekes på 150 grader i 30 minutter.
Jeg ønsket litt jordbærsaus til kaken, og lagde den av
- jordbærsaften fra jordbærene som jeg hadde i ostemassen
- 200 gr friske jordbær
- 50 gr sukker
Dette kjørte jeg i en blender.