Oreokake

Får jeg Oreokake fra Deli de Luca, blir jeg veldig glad. Denne synes jeg er fantastisk god. Mektig, men god 🙂

Jeg hadde aldri trodd at det gikk an å lage en like god kake selv, og etter å ha smakt på andre kaker (hjemmelagde), mener jeg fortsatt at jeg ikke vil klare å finne en kake som vil slå denne.

Men, selv om jeg ikke har tro på at jeg klarer å lage en som vil slå denne, vil det ikke hindre meg i å prøve å få det til.

Eldstemann har også falt for denne kaken, og når han nå fylte år her om dagen, håpet han at jeg ville bake både Oreokake og gulrotkake til ham. Dette bursdagsønsket måtte jo mor selvfølgelig oppfylle.

Jeg fikk en gang en oppskrift på Oreokake, men da den ikke er å finne lenger, ble jeg nødt til å søke litt på nettet for å finne litt inspirasjon. På Trines matblogg, fant jeg en oppskrift som var ganske lik, i hvert fall utfra det jeg kan huske.

Jeg bakte tre kaker til ovennevnte bursdag, og jeg fant ut at hvis man bruker en mindre kakeform til kakene, vil ikke gjestene få dårlig samvittighet fordi de ikke spiser så mye (det ser i hvert fall ikke sånn ut med store kaker), og man selv slipper å sitte igjen med så mye rester når dagen er over. 🙂

Da jeg brukte ringen til en kakeform som var 20 cm i diameter, måtte oppskriften gjøres om på, og denne kaken bestod av…

Bunnen

 • 200 gr knuste Oreo (uten fyll)
 • 50 gr revet mørk sjokolade (70%)
 • 1/2 pose Toro sjokolademousse (lys type) Følg anvisning på pakken
 • 1,5 dl lettmelk

Jeg lagde sjokolademoussen først av 39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Kjeksen ble pulverisert med stavmikseren, og deretter blandet jeg kjeks og sjokolade med moussen.

Kakeformringen ble satt på et kakefat, slik at kakefatet utgjorde bunnen av formen (skjønner?). Deretter hadde jeg dette i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens jeg lagde ostekremen.

Ostekrem

 • 150 gr Mascarpone (du kan også bruke Philadelphia eller Tine kremost naturell)
 • 100 gr melis
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
 • 120 gr Oreo i biter (med fyll)

Mascarpone, melis og vaniljesukker ble pisket først. Deretter pisket jeg Condito Whippingen stiv, for så å blande disse to. Til slutt rørte jeg forsiktig inn  bitene med Oreo.

Jeg fordelte ostekremen oppå bunnen og satte formen tilbake i kjøleskapet.

Sjokolademousse

 • 1/2 pakke Toro sjokolademousse (resten av pakken)
 • 1,5 dl lettmelk
 • 100 gr Oreo i biter (med fyll)

Jeg lagde moussen og fordelte den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Kaken havnet igjen i kjøleskapet i påvente av toppingen.

Etter påfyll av moussen ble formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager 🙂 Spesielt til noe godt.

Toppen og pynt

 • 1 dl stivpisket Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
 • 1 ss sukker
 • Oreo etter ønske til pynt

Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer 🙂

Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holder fasongen (hvis man kan si at en krem har fasong :)) bedre.

Det er flere som lurer på om man kan bruke andre ingredienser enn mascarpone eller whipping. Det kan du. Du kan bytte ut mascarpone med enten Philadelphia eller Tine kremost naturell, og whipping med kremfløte.

Jeg lagde kaken dagen i forveien.

Oreokake

Oreokake2

Hadde ringen til kakeformen latt seg åpne helt, hadde man sluppet å dra med seg ostekremen oppover siden på kaken når den skal fjernes. Med det ville man fått et «renere» resultat. Noen som vet om en sånn kakeform finnes?

Andre kaker og søte saker jeg har lagd med Oreo i

Mini Oreokake

OreoMousseKake

Oreoboller

OreoDrøm

 

Kaken havnet på trykk i Lesernes VG samme dag som den ble lagt ut på bloggen.

 

Lesernes VG

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk