En veldig anvendelig salat som kan brukes på burger, pølser, brødskiva, til grillmat og annet godt.
Nykålsalaten ble laget av
- 100 gr rødløk
- 100 gr eple
- 50 gr ingefær (ferdig skivet på boks)
- 100 gr nykål
- 2 ss rapsolje
Rødløk ble skjært i tynne skiver og eplet i tynne strimler. Dette ble så stekt på middels varme sammen med rapsolje i et par/tre minutter til det ble blankt. Avkjøl. Blandes deretter med ingefær og nykål som også ble skjært i tynne strimler.
Dressingen dette så ble blandet med ble laget av
- 115 gr Tine yoghurt naturell (170 gr før avrenning)
- 20 gr sennep (dijon)
- 5 gr olivenolje
- 3 gr «most» eller finhakket hvitløk
Yoghurten (170 gr) ble hatt oppi et kaffefilter, som igjen var i en sil, som igjen stod over en bolle. Dette stod til avrenning i ca. 30 minutter. Det som var igjen av yoghurten ble blandet med sennep, olivenolje og hvitløk. For at smaken skal «sette seg», bør dressingen få hvile noen minutter. Min rakk å stå i 15 minutter før den ble blandet med det grønne.
Jeg har lagd denne salaten en gang til, og da blandet jeg det grønne med en litt mer lettvint (men like god) dressing
- 80 gr aioli fra FCC (The Flying Culinary Circus)
- 30 gr creme fraiche
Denne salaten ble litt sterk (pga ingefæren) og helt fantastisk god. 🙂
Her finner du flere idéer du kan bruke nykål til.