Norges Beste Bakst på Pep talk

Langpannekaker er i vinden som aldri før. Det er sommeravslutninger på alt fra barnehage, skole, trening, kor m.m. nå før sommeren, og da er denne lettvinte kaken et populært innslag i mange forskjellige varianter.
Men, det er ikke bare på avslutninger langpannekaken slår an. Jeg hadde med meg kake på forberedelsesmøtet til Team Foss i helgen. Sykkellaget skal sykle Trondheim – Oslo, og kaken jeg hadde med på møtet, var den saftige eplekaken jeg vant konkurransen Norges Beste Bakst med i 2014.

Jeg må innrømme at interessen for syklingen får mannen min ha i fred. Når han sykler, er jeg på kjøkkenet for å eksperimentere med nye smaker til glede for mine lesere. Det er nok ikke bare med mål for styrkeprøven at mannen min sykler. Det kan også være mulig at dette skyldes at han er en av mine utvalgte prøvekaniner når det kommer til å smake på det jeg lager.

Pep talken startet med hvor tidlig de skulle stå opp i Trondheim, og allerede der slo straks en eneste tanke ned i hodet mitt; Stakkars folk! Tenk å måtte stå opp kl. 03.00 for å sykle 54 mil… Men, dette er noe enkelte velger å gjøre frivillig, og da kan man ikke ikke akkurat synes synd på stakkaren.
Når jeg står opp, har denne gjengen vært på sykkelsetet i 5 timer allerede, og det er mer enn jeg syklet til sammen i fjor.

Kapteinen geleidet gutta og jentene gjennom løypa, og mens han snakket, hang jeg meg opp i ett ord som ble gjentatt flere ganger; Sekken.
«Ikke vær for lenge i sekken for da blir du sekkemat.» Javel??? Jeg fulgte litt mer med for å finne ut hva dette kunne bety. Er man sliten, kan man altså legge seg bak i sekken for å hente seg inn igjen om man skulle ha behov for dette. Går man på tur i skogen har man gjerne med seg en tursekk fylt med motivasjon i form av god mat og drikke, og i syklistenes sekk, som er bakerst i feltet, legger man seg for å få tilbake til energien og motivasjonen ved hjelp av en tørr energibar og litt gel.

Mannen min har hatt lyst til å sykle denne strekningen i flere år, og i år skal han sykle sammen med laget sitt om å bli blant de beste i lagkonkurransen.
Jeg er stolt av ham, og imponert over at de har viljestyrke nok til å sitte så lenge på sykkelsetet i strekk.
Ønsker både ham og laget hans lykke til!

Takk til Elin og Bjørn for lånet av kjøkkenet 🙂

 

Peptalk Trondheim - Oslo 2016 - Norges beste bakst

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk