Vaniljemoussekake med bringebær

Vaniljemoussekake med bringebær – et resultat av en planlagt ostekake med bringebær. Da jeg skulle lage kaken, hadde jeg ikke ost, dermed ble det kake av det jeg fant i kjøleskapet. Ingen ost, ikke noe hinder.

Vaniljemoussekake inneholder bl.a. av kremfløte og vaniljekesam og er laget i form en som er 15 cm i diameter og 7 cm i høyden.

Bunnen til denne friskheten av vaniljemoussekake med bringebær er laget av

  • 8 Digestive kjeks (bruk glutenfritt for glutenfritt alternativ)
  • 50 g smeltet smør
  • 20 g lys sirup eller mørk sirup om du ønsker mer smak

Smelt smøret og sirupen i en kjele.
Knus kjeksen med stavmikser og bland dette med sirupsmøret.

Om du ikke skal servere kaken i formen, kan det lønne seg å dekke bunnen med bakepapir for lettere å få kaken ut av formen.
Sidene dekker jeg med plast.

Ha kjeksblandingen i formen og sett kaldt.
Tips: Jeg bruker en potetstapper for å få jevn bunn.

Vaniljemousse er laget av

  •  3 – 4 plater gelatin (Jeg brukte 3 plater, men moussen var litt ustødig. Konsistensen var fin i munnen, men som en hel kake kunne den kanskje ha trengt 4 plater.)
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g vaniljekesam
  • 3 – 4 ss kokvarmt vann
  • 100 g frosne bringebær, gjerne små i størrelse

Legg gelatinen i bløt i ca. 10 minutter. Når den er klar til å smeltes i kokvarmt vann, starter du med å piske kremen med sukker og vaniljesukker.
Mens piskingen pågår, har du ferdig bløtlagt gelatin i en kopp og har kokvarmt vann (3 – 4 ss) i samme koppen. Rør til gelatinen har smeltet. Hell dette oppi kremfløten mens den piskes.
Når kremen er stiv nok, røres vaniljekesamen inn for hånd.

Has over kjeksbunnen. Nå kan du fordele de frosne bringebærene i moussen.

Sett kaldt noen timer til den har stivnet.

Bringebærgele på toppen – lages av friske bringebær

  • 1 plate gelatin
  • 100 g bringebærpuré av ca. 130 g bringebær
  • 3 ss sukker (eller mer om du ønsker den søtere)
  • 0,5 dl vann

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Mens gelatinen ligger i vann, moses bringebær med f.eks. stavmikser. Sil puréen for å fjerne frøene, og ha den i en kjele sammen med sukker og vann.
Kok opp og når sukkeret har smeltet tar du kjelen til side og har den ferdig bløtlagte gelatinen i bringebærblandingen. Rør godt til gelatinen har smeltet. Når den er avkjølt litt, kan den helles over moussen som er stivnet.

Settes kaldt og til geleén har stivnet.

Kaken kan være litt vanskelig å få ut av formen, men ved hjelp av tålmodighet og en stekespade fikk jeg det til.

Serveres med friske bringebær på toppen og kanskje noen striper med smeltet hvit sjokolade.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk