Risotto med sopp og blåbær

Risotto med sopp og blåbær – Jeg stusset litt over dette da vi ble fortalt menyen på en av restaurantbesøkene våre i Italia i sommer.
Blåbær i en risotto…?

Jeg valgte noe annet som fristet mer den kvelden, men nysgjerrigheten ble vekket og jeg ble fristet til å måtte prøve dette her hjemme.

Risottoen jeg valgte å lage var helt enkel. Her var det smakene av sopp og blåbær som skulle få komme fram.

Risotto med sopp og blåbær ble laget av

  • 2 store sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 200 g risottoris (Jeg brukte den økologiske «Carnaroli Extra»)
  • 1 liter vann med kyllingfond
  • 70 g revet parmesan + litt ekstra til servering om ønskelig
  • smak før du ev. har i salt til slutt
  • 8 aromasopp
  • Blåbær
  • Ruccola

Finhakk løk og hvitløk. Stekes blankt i smør. Ha så i risottorisen og stek dette et par minutter.

Vannet has i litt og litt. Det skal kokes inn før du har i mere vann.

Rør inn parmesan når risottoen er ferdigkokt. Smak deg fram.

Jeg stekte soppen for seg. Både sopp, blåbær og ruccola ble servert på toppen av risottoen.

Dette ble overraskende godt 🙂

Det ble litt rester av risottoen, og sammen med kylling, sopp, løk, ruccola og enda mer blåbær ble dette en god lunsj dagen etterpå også.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk