1

Pasta med Prosecco… saus

Pasta med Prosecco-saus, eller Spaghetti al Prosecco som det stod i menyen…

Etter å ha havnet midt i terroren i Nice i fjor, var vi en stund usikre på om det noen gang ville bli en ny utenlandsreise på oss igjen.
Men, et sterkt ønske om å kunne sitte i fjellene i Italia, bidro på tross av fjorårets forferdelige opplevelser, til en deilig og avslappende uke i favorittferielandet i en av årets 3 sommerferieuker.

En middag som jeg bare måtte prøve å lage selv etter at vi kom hjem, var Spaghetti al Prosecco. Yngstemanns tilbakemelding var klar: «Denne klarte du å gjenskape!»

Hvilken type pasta du bruker bestemmer du selv. Det er oppskriften på sausen du får av meg her. Mengden saus kan hende er mer enn for (Mat for) 2, men det hender jo at selv to personer forsyner seg flere ganger…

Kremet Prosecco-saus er laget av

  • 1/2 finhakket rødløk
  • 1 – 2 ss smør (til steking av løken)
  • 1,5 dl Prosecco (av den litt tørre typen)
  • 1,5 dl fløte
  • 3 ss creme fraiche, lett
  • 100 g revet parmesan

Smelt smøret i pannen. Finhakk løken og stek den blank i smøret.

tilsett Prosecco, fløte og creme fraiche og la dette koke noen minutter til det begynner å tykne. Rør inn den revne parmesanen.

Serveres med ønsket pasta, ferskt brød og kanskje litt salat. Jeg toppet min med sprøstekt bacon, ruccola og litt mer parmesan.